SESOB Başkanı Ayyıldız:

SESOB Başkanı Ayyıldız: Esnaf can çekişiyor, acil önlem alınması gerekiyor


SİİRT (A.A) - Siirt Esnaf Sanatkar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Rıfat Ayyıldız, küçük esnafın can çekiştiğini söyledi.
     Başkan Ayyıldız, düzenlediği basın toplantısında her yerde açılan marketler yüzünden bayramların artık esnaf için bayram olmaktan çıktığını savundu. Marketlerin sayısının her geçen gün büyük artış gösterdiğini kaydeden Ayyıldız, şöyle konuştu:
     Açılan marketler yüzünden artık esnafın yüzü bayramlarda da gülmüyor. Çünkü vatandaş 45in üstünde değişik esnaf grubundan yapacağı alışverişi bir marketten yapıyor. Bayramlarda, marketler çalışırken, esnaf sinek avlıyor. Her şeye rağmen esnaf ödemelerini bayrama göre ayarlıyor, ancak umduğu işi de yapamıyor. Bu nedenle bayramlar artık, esnaf için bayram olmaktan çıkmış, adeta kabusa dönüşmüştür. Esnaf gerçekten can çekişiyor. Acil önlem alınması gerekiyor. Aksi halde yakın bir zaman sonra küçük esnaf diye bir şey kalmayacak. Mahalleler, kendileri için bir bakkaldan öte çok anlamlar taşıyan bakkal amcalarından mahrum kalacaklar. Çünkü mahalle bakkalları, mahallenin bekçisi, adres göstericisi, yardıma koşanı hemen her konuda mahallenin sorumlusu, mahallelilerin yardımcısı konumundadırlar. Küçük esnaf; kirasını, vergisini ve sosyal güvenlik primini ödemekte zorlanıyor. Geçen yıl torba yasa kapsamında vergi ve sosyal güvenlik primleri taksitlendirildi. Kayıtlara bakılsın kendileri için çok büyük avantajlar içermesine rağmen kaç esnaf, bu taksitlerini aksatmadan yatırabiliyor. Bu durumda bize esnafın içinde bulunduğu durumu gösteriyor. Son yıllarda kepenk kapatan esnaf sayısında da hızlı bir artış var.
     Ayyıldız, esnafın sıkıntıları ile ilgili hazırladıkları raporu hükümete sunulmak üzere konfederasyon genel başkanlığına gönderdiklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber SESOB Başkanı Ayyıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER