Şemdinlide Gençlik Haftası etkinliği

Şemdinlide Gençlik Haftası etkinliği -Etkinlik kapsamında, daha önce çatışmaların yaşandığı Goman Dağına yürüyüş yapıldı -AK Parti İlçe Başkanı Algül: -"Goman Dağına yapılan bu yürüyüşü barış sürecine borçluyuz" (Fot


HAKKARİ (A.A) - Hakkarinin Şemdinli ilçesinde Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Goman Dağına doğa yürüyüşü düzenlendi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe kurum amirleri ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.
     Etkinlik kapsamında, uzun yıllardır çatışmalar nedeniyle yasaklı olan ve çözüm süreciyle turizme açılan Goman Dağına yürüyüş yapıldı.
     Yürüyüşe katılan Kaymakam Cengiz Erdem, gazetecilere yaptığı açıklamada, yürüyüşü Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlediklerini belirterek, yürüyüşün sonunda dağın zirvesinde bulunan askeri birliği de ziyaret edeceklerini söyledi.
     Şemdinliye gezi amaçlı geldiğini belirten İspanyol turist Diego Lobo da yürüyüşe katıldı. İlçeyi çok beğendiğini ve bölgenin doğasına hayran kaldığını vurgulayan Lobo, özellikle halk oyunları ekibinin gösterisinden ve kaval çalan çobanlardan etkilendiğini ifade etti.
     AK Parti İlçe Başkanı Fikri Algül ise Goman Dağına ilk defa geldiğini bildirerek, "Goman dağına yapılan bu yürüyüşü barış sürecine borçluyuz. Geçen yıllarda buralara güvenlik nedeniyle gelemiyorduk. Halkımızla bu güzel manzarayı görmek ve yaşamak mutluluk verici" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Goman Dağı zirvesine kadar yürüyen kalabalık, burada zirvede görevli askerler tarafından karşılandı.
     Zirveye tırmanan en yaşlı kişi unvanı alan 78 yaşındaki Dursun Öpengini, 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel tebrik etti.
     Aylardır çatışmaların olmadığı ilçede hiçbir ananın ağlamadığına değinen Öpengin, çözüm sürecinin birçok güzelliği de beraberinde getirdiğini kaydetti.
     Yürüyüşe katılan vatandaşlar, dağın zirvesinde Trabzonlu Kahraman Ustanın çaldığı kavalı dinleyerek stres attı.
    
     Muhabir: Yakup Bay / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Şemdinlide Gençlik Haftası etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER