Çözüm Süreci

Çözüm Süreci -Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu üyeleri, Ispartada ziyaretlerde bulundu -Grup Başkanı Hisarcıkoğlu: -"Ülkesini, milletini, bayrağını seven insanlar olarak biz de üzerimize düşeni yapmak zorundayız"


ISPARTA (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Ülkesini, milletini, bayrağını seven insanlar olarak biz de üzerimize düşeni yapmak zorundayız " dedi.
     Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki grup üyeleri Kadir İnanır, Tarık Çelenk, Lale Mansur, Nihal Bengisu Karaca, Şükrü Karatepe, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan ve Hüseyin Yayman, Isparta Valiliğini ziyaret ederek, Vali Memduh Oğuz ile görüştü.
     Oğuz, Ispartanın bir "ilim şehri" olduğunu belirterek, "Isparta olarak çözüm sürecin destek veriyoruz. Sizlere de Allah razı olsun diyoruz" diye konuştu.
     Hisarcıklıoğlu ise Ispartaya geçen hafta gelmeyi düşündüklerini, ancak Hatayın Reyhalı ilçesindeki saldırı nedeniyle ziyaretlerini ertelediklerini söyledi.
     Ziyaretleri esnasında kendilerine zaman zaman "Ne anlatıyorsunuz, bize ne anlatmaya geldiniz" şeklinde sorular sorulduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Aslında biz dinlemeye geliyoruz. Bir şey anlatmıyoruz" dedi.
     Devletin ayağına yıllardır pranga olan sorunu çözme kapsamında bir süreç başlatıldığını, süreç ilerlerken devletin, milletin fikrini çok önemsediğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, sürecin demokrasi kapsamında doğru işlerin yapılabilmesi adına önemli bir fırsat sağladığını kaydetti.
     Hisarcıklıoğlu, "Bu anlamda hepimize görev düşüyor. Ülkesini, milletini, bayrağını seven insanlar olarak biz de üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Biz bir şey izah etmiyoruz. Vatandaşımızı dinledikten sonra bunu rapor edeceğiz" diye konuştu.
     Kadir İnanır da bulundukları masanın güllerle kaplanmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, böyle bir fotoğrafın içinde yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
    
     -Anadolunun bilgeliğine ihtiyaç duyduk-
    
     Lale Mansur ise çok sıcak bir şekilde karşılandıklarını ifade ederek, Ispartadaki ortamdan mutlu ve umutlu olduklarını dile getirdi.
     Muhsin Kızılkaya, heyet olarak göreve başladıktan sonra hiçbir ölümün olmamasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Kendilerinin ölümlerinin durması için elçi kılınmış kişiler olduklarını ifade eden Kızılkaya, şöyle konuştu:
     "Hiç kimsenin kafasının gerisinde başka bir niyet arayacağını düşünmüyorum. Ülkenin selameti açısından annelerin, babaların ayağına giderek verecek hiç bir aklımızın olmadığı, aksine onların aklına, Anadolunun bilgeliğine ihtiyaç duyduğumuzu, bu bilgelikten büyük bir kardeşlik projesi çıkacağını söyledik. Kardeşlik projesine, devletin ilk defa kendi yurttaşları ile barışması olarak bakılması gerektiğini anlattık. Bu, Kürt-Türk savaşı değildi, arkaik bir devlet zihniyetinin, kafasının gerisindeki bir ideolojiden kurtulma, kendi yurttaşı ile tekrar barışma sürecidir. Hiç kimse kendini incinmiş hissetmesin."
     Hüseyin Yayman da Akil İnsanlar Heyetinin bir dertleşme ortamı oluşturduğunu kaydederek, "İnsanların aklında Bu insanlar ne yapmak istiyor şeklinde sorular var. Bu soruya verilebilecek en iyi cevap Ispartada oldu. Akil İnsanlar Heyeti, bütün Türkiyeyi Isparta gibi bir gül şehri, gül bahçesi haline getirmek istiyor. Ispartanın gülü ile Hakkarinin ters lalesinin kardeşliğini vurgulamak, kaderinin birlikte olduğunu, Van Gölü, Eğirdir Gölünün birbirinden ayrılmayacağını söylemek için buradayız" dedi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER