Selçuklu Tıpta iki yeni servis hizmete

Selçuklu Tıpta iki yeni servis hizmete açıldı


KONYA (A.A) - SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesinde Çocuk Acil Servisi ile Kardiyak Rehabilitasyon ve Kardiyoloji Servisi düzenlenen törenle açıldı.
     Tıp Fakültesi Hastanesinde düzenlenen açılış töreninde konuşan SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuklu Tıp Fakültesinin son aylarda büyük bir ivme kazandığını ifade etti.
     Açılışı yapılan Çocuk Acil Servisinin, Konya bölgesi için son derece önemli olduğunu vurgulayan Gökbel, Bu servisin yetkin öğretim üyeleriyle çok güzel bir hizmet vereceğine inanıyorum. Konyalılara hayırlı olmasını diliyorum diye konuştu.
     Çocuk Acil Servisinin açılışının ardından Gökbel ve protokol üyeleri Kardiyak Rehabilitasyon ve Kardiyoloji Servisinin de açılışını yaptı.
     Bu servisin açılışını sadece rektör olarak değil, bir öğretim üyesi olarak da çok önemsediğini hatırlatan Gökbel, şunları kaydetti:
     Dünyada çok yaygın olan fakat Türkiyede yeni yaygınlaşmaya başlayan bu sistemin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda Türkiyede yedinci, Konyada ise ilk servisi hastanemizde açtık. Türkiyede kalp hastalıkları ölüm nedenlerinin başında yer almaktadır. Bu servis, kalp hastalarına hizmet vereceği için önemli bir boşluğu da dolduracaktır. Her iki servisin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
     Gökbel, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle birlikte servisi gezdi, hastalarla sohbet etti.
     Açılışa, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hilmi Cevdet Altınyazar ile Prof. Dr. Duygu Fındık, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen, Başhekim yardımcıları, öğretim üyeleri ve hastane çalışanları katıldı.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Selçuklu Tıpta iki yeni servis hizmete Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER