Seferihisarda mandalina şenliği

Seferihisarda mandalina şenliği


İZMİR (A.A) - Seferihisarda, 13. Mandalina Şenliği düzenlendi.
     Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Kapalı Pazaryerinde düzenlenen şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, mandalina üreticilerinin pazarlama gücünü artırmak için bir mandalina işleme ve paketleme tesisi satın alıp, Mandalina Üretici Birliğine devrettiklerini belirterek, Seferihisarlı üreticilerin, böylece ilçenin en büyük geçim kaynağı olan mandalinayı, aracısız işleme ve pazarlama imkanına sahip olduğunu söyledi.
     Tesisten ilk ihracatı Sırbistana yaptıklarını dile getiren Soyer, Şu anda birliğimize 70in üzerinde üreticimiz katıldı. Güç birliğini sağlayabilirsek, sadece bölgemizde değil, tüm ülkede mandalina fiyat ve kalitesinin belirlenmesinde söz sahibi olabileceğiz ve bu mümkün olduğunda, üreticimizin emeğinin karşılığını alması da artık hayal olmaktan çıkacak. Şu anda 4 bin ton ürünü işleyecek ve pazarlayacak durumdayız. Önümüzdeki yıllarda çok daha iyi noktalara geleceğiz diye konuştu.
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Musa Çam ve Erdal Aksüngerin de katıldığı şenlikte, katılımcılara keşkek ve mandalina ikram edildi, mandalina kral ve kraliçesi ile en iyi mandalina yarışmaları düzenlendi, Edip Akbayram konser verdi.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Seferihisarda mandalina şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER