Maçın ardından

Maçın ardından -Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Özdilek: Almeidanın attığı ikinci gol maçın kırılma anıydı. Bu gol net ofsayttı -Beşiktaş Teknik Direktör Aybaba: Çok gol atan takım görüntüsünü devam ettirip,


ANTALYA (A.A) - Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, yedikleri ikinci golün maçın kırılma anı olduğunu belirterek Ancak bu gol net ofsayttı dedi.
     Spor Toto Süper Liginin 12. haftasında kendi evinde Beşiktaşa 5-3 mağlup olan Medical Park Antalyasporda, teknik direktör Özdilek, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında oyuncularını mücadelerinden dolayı tebrik ettiğini söyledi.
     Futbolcularının müthiş bir mücadele örneği gösterdiklerini anlatan Özdilek, kaybettikleri için üzgün olduklarını belirtti. Antalyaspor tarihinin en önemli maçlarından birine çıktıklarına dikkati çeken Özdilek, liderliğe yükselememenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.
     Yedikleri 5 golü de basit olarak nitelendiren Özdilek, Beşiktaş 6-7 kere geldi 5i gol oldu. Bizim 7-8 net pozisyonumuz var, ama sadece 3ünü gole çevirdik. Oyunu hiç bir zaman yakalayamadık. Rakip hep önde gitti. 4-3den sonra son 12 dakikada maçı kazanacak pozisyonlar ürettik. Coşkulu oynadık, ama olmadı. Beşinci golü saymıyorum. Son 10 dakika riski almak zorundaydık. Gol pozisyonu ürettik, ama bir türlü golü bulamadık dedi.
     Beşiktaşa yenilmelerine rağmen hedeflerinden şaşmadıklarını anlatan Özdilek, Oyun, mücadele ve istek anlamında oyuncularımdan memnunum. Yolumuza devam edeceğiz. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Almeidanın attığı ikinci gol maçın kırılma anıydı. Bu gol net ofsayttı. İkinci gol maçın gidişatını değiştirdi. Devreye 1-1 girebilseydik, maçın skoru çok daha farklı olabilirdi. Son 10 dakikada girdiğimiz pozisyonları sonuçlandırabilseydik, 5-4ü yakalayabilirdik diye konuştu.
     Antalyasporun bulunduğu yeri hakettiğini ifade eden Özdilek, iyi oyunlarını devam ettirmek istediklerini vurguladı. Çok gol yiyen bir takım olmadıklarına işaret eden Özdilek, yedikleri golü defans oyuncularına bağlamadıklarını, takım savunmasını sağlıklı yapamadıklarını belirtti.
     Medical Park Antalyasporlu Ali Tandoğan, kolay kazanacakları bir maçtan puansız ayrılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Sahada gol arayan, 90 dakika boyunca mücadele eden bir Antalyaspor olduğunu belirten Tandoğan, Antalyasporun hedeflerine sağlam adımlarla ilerlediğini kaydetti. Tandoğan, taraftara da desteklerinden dolayı teşekkür etti.
     Uğur İnceman ise takım arkadaşlarını mücadelelerinden dolayı tebrik etti. Kendilerine 90 dakika destek veren ve karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından sevgi gösterisinde bulunan taraftara da teşekkür eden İnceman, iyi bir maç çıkardıklarını, şanssızlıklar nedeniyle yenildiklerini vurguladı.
    
     -Beşiktaş cephesi-
    
     Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, çok iyi oynadıklarını ve çok pozisyon bulduklarını söyledi.
     Rakibin maçtan bir puan alması halinde lider olacağını hatırlatan Aybaba, çok gol attıklarını, golden sonra ise alan daraltmakta sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.
     Gol attıktan sonra iyi savunma yapamadıklarına dikkati çeken Aybaba, Maçın son 5 dakikasında rakibin 2 net gol pozisyonu var. Onlardan biri gol olsaydı farklı şeyleri konuşuyor olacaktık. Oyuncularımı kutluyorum. İnanılmaz istekli oynuyorlar. Sahada adeta 2 kişilik performans sergiliyorlar. Yediğimiz basit gollerle ilgili ciddi bir çalışma yapmamız lazım. Çok gol atan takım görüntüsünü devam ettirip, basit gol yiyen takım görüntüsünden çıkmak istiyoruz. Keyif veren, futbolseverleri heyecanlandıran oyuncularımı kutluyorum. Daha iyi olması için elimizden geleni yapacağız dedi.
     Bir gazetecinin, Mehmet Akgün oyundan çıktıktan sonra sağ kanattan Antalyaspor, çok gol pozisyonu üretti şeklindeki yorumu üzerine Aybaba, Mehmet Akgün oyunda kaldığı süre içerisinde başarılıydı. Sakatlandığı için değişiklik yaptık. Takım içinde orada olabilecek tek oyuncu İbrahim Toramandı. İbrahim Toraman o bölgenin oyuncusu olmaması nedeniyle çok pozisyon verdik. Öndeki oyuncular da gol ararken o bölgeyi çok boşalttılar. Sıkıntı yaşadık diye konuştu.
     Almeidanın performansını da değerlendiren Aybaba, şöyle konuştu:
     Sezon başındaki ilk 2 aylık dönemde Almeida kendi içinde sorunlar yaşıyordu. Bunu da bize yansıttı. Bir şeyi başarmak için insanların birbirini anlaması lazım. Biz, birbirimizi çok iyi anlayan bir takım olduk. Bu sonuçların temelinde birbirimizi daha iyi anlamak, takımı bir yere getirmek için arzulu olmak ve bir aile gibi hissetmek yatıyor. Bir şeyi başarmış değiliz. Önümüzde çok büyük yol var. Bu takım iyi takım oldu, ama başarılmış birşey yok. Daha sakin ve çok çalışarak, birbirimizi öne iterek taraftarımız ve camiamız ile başarılı olacağımıza inanıyorum
     Beşiktaşın kaptanı İbrahim Toraman ise kazandıkları için mutlu olduğunu dile getirdi. Rahat kazanabilecekleri maçta basit goller nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını anlatan Toraman, iyi bir takım olma yolunda ilerlediklerini belirtti.
     Karşılaşmada 3 gol yemelerinin daha fazla gol atmayı düşünmelerine bağlayan Toraman, Daha fazla gol atalım derken o coşku içerisinde tecrübesizlikler nedeniyle gol yiyoruz. Her maç kalemizde 3 gol görüp, 4 atamayabiliriz. Bu yönde eksikliklerimiz var. Savunma sadece 4 oyuncuyla olan bir şey değil. Takımın geneliyle ilgili bir durum dedi.
     Siyah-beyazlı genç oyuncu Oğuzhan ise zorlu bir deplasmandan 3 puan aldıkları için mutlu olduğunu belirtti. Oğuzhan, performansının her geçen maç arttığını ve ilerideki haftalarda daha iyi olacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin / Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: Erdem Gültekin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER