Sanatçılar köyünde 13 yeni kerpiç ev

Sanatçılar köyünde 13 yeni kerpiç ev inşa edilecek


KONYA (A.A) - Konyanın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde kurulacak Sonsuz Şükran Köyünde bu yıl 13 yeni kerpiç evin daha inşa edileceği bildirildi.
     Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, sanatçılar için özel olarak inşa edilen kerpiç ev sayısının giderek arttığını söyledi.
     Bu yıl 13 yeni kerpiç evin daha inşa edileceğini belirten Taşdiken, şunları kaydetti:
     Köyümüzde kerpiç evlerin yapımı sürüyor. Bu sene kısmet olursa 13 ev daha yapmayı planladık. Fazla çıkarabilirsek daha fazlasını da düşünüyoruz. Kerpiç evlerin, yapı ustası, malzemesi ve hava şartları itibariyle diğer yapılara göre çok zor bir yapım süreci var. Bizim planımız bu yıl için ilk etapta 13 tanesini bitirebilmek.
     Sonsuz Şükran Köyünde bu yıl düzenlenecek festival hakkında da bilgi veren Taşdiken, etkinliklerin bu yıl eğlence kısmını azaltıp, daha çok sanatsal konulara ağırlık vermeyi düşündüklerini ifade ederek, Festivalimiz Ramazan Bayramından sonra başlayacak. Geçen sene olduğu gibi 15 günlük süre içerisinde bu etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Etkinliklerimize olan ilgi her geçen yıl bir öncesine göre artıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Şeref Yaşar / İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Sanatçılar köyünde 13 yeni kerpiç ev Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER