Şampiyona davullu zurnalı karşılama

Şampiyona davullu zurnalı karşılama -Gürcistanda düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonasında grekoromen stilde altın madalya kazanan Taha Akgül, memleketi Sivasta davul zurna eşliğinde karşılandı


SİVAS (A.A) - Gürcistanda düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonasında serbest stil 120 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül, memleketi Sivasta davul zurna eşliğinde karşılandı.
     Akgülü, Özel Harekat Kavşağında ailesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ile minik sporcular karşıladı. Akgülü karşılamaya gelenler, davul zurna eşliğinde halay çekti.
     Buradan konvoy eşliğinde şehir merkezine geçen Taha Akgül, Sivas Valisi Zübeyir Kemeleki ziyaret etti.
     Kemelek, ziyarette, Sivastan böyle bir milli sporcunun çıkmasından kıvanç duyduğunu belirterek, Akgüle başarılar diledi.
     Akgülün ziyaret ettiği Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de Sivasın pehlivan yatağı olarak bilindiğini söyledi. Ürgüp, kutladığı sporcuya 5 Cumhuriyet altını hediye etti.
     Taha Akgül, şampiyon olduktan sonra memleketine ilk kez geldiğini dile getirerek, "Hedeflerim önce Akdeniz Oyunlarında birinci olmak, daha sonra dünya şampiyonluğu. Sivasa kazandırdığım 3. madalya. Biri gençlerde dünya ikinciliği, ikisi Avrupa şampiyonluğu. İkisini de üst üste kazandım" diye konuştu.
    
     Muhabir: Merve Topuz - Seyit Ahmet Eksik / Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Şampiyona davullu zurnalı karşılama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER