Salihlide eğitim ve sağlığa yeni yatırımlar

Salihlide eğitim ve sağlığa yeni yatırımlar


MANİSA (A.A) - Salihlide eğitim ve sağlık alanlarındaki bazı yeni yatırımların temel atma törenleri ile açılışları yapıldı.
     Salihli Devlet Hastanesi poliklinik binası, Salihli Öğretmenevi ile 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında yaptırılan Planetaryum ve Gözlemevinin açılışları ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ve Yılmaz beldesindeki Şehit Hüseyin Arı İlkokulu 12 derslikli ek binasının temel atma törenine, AK Parti Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Metin Şahin, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ve diğer ilçe protokolü katıldı.
     Tanrıverdi, Salihli Anadolu Öğretmen Lisesinde düzenlenen Planetaryum ve Gözlemevinin açılışında yaptığı konuşmada, ortaya çıkarılan eserin sadece uzayın gözlemleneceği bir yer olmadığını, aynı zamanda Türkiyenin geleceğin de buradan görülebileceğini ifade etti.
     Hayata geçirilen tesisten yarınların emanet edildiği çocukların, gençlerin yararlanacağına işaret eden Tanrıverdi, "AK Parti iktidarı ile birlikte artık Türkiyede eğitim bütçesi öne çıkmıştır. Önceki dönemlerde savaş bütçesi öne çıktığı zaman, her birimiz yüksek tahsildeyken eylemlere katılır, savaşa değil eğitime bütçe diye bağırırdık. Şimdi çok şükür o günlere geldik. Eğitimin önünde bir engel tanımıyoruz" dedi.
     AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş da Şehit Hüseyin Arı İlkokulu 12 derslikli ek binasını temel atma töreninde yaptığı konuşmada, mürekkep damlalarının akmadığı yerde, kan damlalarının akacağını dile getirdi.
     Hükümet olarak, inançlı geleceğe güvenle bakan, milli ve manevi değerlerine saygılı bir gençlik yetiştirmek istediklerini belirten Yurttaş, "Onun için de milli eğitime büyük önem veriyoruz. 10 yıldır bu ülkede iktidarımız döneminde milli eğitimin bütçesi hep birinci sırada yer aldı ve biz var olduğumuz sürece eğitimin bütçesi hep birinci sırada yer alacak" diye konuştu.
     Yurttaş, Salihli Devlet Hastanesi poliklinik binasının açılışında ise 100 bin civarında nüfusa sahip olan Salihlide devlet hastanesinin geçen yıl 532 bin 425 kişiye poliklinik, 165 bin acil sağlık, 17 bin hastaya yatarak tedavi, 15 bin hastaya da ameliyat tedavisi hizmeti sunulduğunu kaydederek, hastanenin ilçedeki en verimli kurumlardan olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Salihlide eğitim ve sağlığa yeni yatırımlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER