Sağlık

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş: Darbecilerden bugün hesap sorulabiliyorsa, darbecilerin getirmiş olduğu kılık kıyafet yönetmeliğinin ortadan kaldırılması da zor olmasa gerek


AYDIN (A.A) - Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, kamu kurumlarında kıyafet serbestliğinin önünde engel teşkil eden kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini beklediklerini belirtti.
     Memiş, Memur-Sen Aydın Şube Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, sendika olarak her zaman demokrasinin ve özgürlüklerin önünün açılmasını istediklerini, referandum sürecinde evet diyerek darbeci zihniyetin getirmiş olduğu anayasanın değişmesine katkıda bulunduklarını dile getirdi.
     Metin Memiş şöyle konuştu:
     1982 Anayasasının getirmiş olduğu 82 model bir kılık kıyafet yönetmeliği var. Bu anlamda Memur-Sen ailesi olarak 10 milyon imza kampanyası başlattık ve topladığımız 12 milyon 300 bin imzayı Başbakana ulaştırılmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelike teslim ettik. 18 Mart itibariyle isteyen üyelerimiz serbest kılık kıyafetle tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gitmeye başladı. Ancak şu anda yönetmeliğin aynı şekilde devam ettiğini görüyoruz. Darbecilerden bugün hesap sorulabiliyorsa, darbecilerin getirmiş olduğu kılık kıyafet yönetmeliğinin ortadan kaldırılması da zor olmasa gerek. Bu yönetmeliğin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz.
     Sendika olarak yaptıkları bir araştırmada, sağlık çalışanlarının yüzde 60,8inin ağır çalışma koşulları nedeniyle meslek değiştirmek istediğini ifade eden Memiş, iş yükünü azaltacak, personel açığını giderecek yeni düzenlemelerin gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkati çekti.
     Memiş, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin engellenmesi için tedbir alınmasını beklediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER