Sağlık beldesinde sağlık taraması

Sağlık beldesinde sağlık taraması


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Konyanın Meram ilçesine bağlı Sağlık beldesinde sağlık taraması yapıldı.
     Selçuk Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kamile Marakoğlu ve 15 kişilik ekibi, beldede 100 kişiye önce sigara anketi uyguladı, ardından diyabet, tansiyon ve obezite taraması gerçekleştirdi.
     Muayene sonunda tedaviye ihtiyaç duyan hastaların önümüzdeki haftadan itibaren Selçuk Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Polikliniğinde tedavi edileceği bildirildi.
     Sağlık taramasının belde için önemli olduğunu vurgulayan Selçuk Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kamile Marakoğlu, Şeker, tansiyon ve obezitede ileri seviyede olan hastaları tatbik ve tedavi için hastanemize bekliyoruz. Uygulanan anketlerde hastaların risk skoru belirlenecek ve çarşamba günleri hastanemizde tedaviye alınacaklar dedi.
     Sağlık belde Belediye Başkanı Mehmet Çiçek ise Selçuk Üniversitesinin böyle bir proje için beldelerini seçmesinin kendilerini çok memnun ettiğini belirtti.
     Gönüllü doktorların halkla bu kadar yakından ilgilenmesinin kendilerini çok sevindirdiğini ifade eden Çiçek, Titizlikle yapılan bu hizmetten tüm kasabamızın istifade etmesini isterim. Biz de belediye olarak elimizden gelen tüm imkanlarla projeyi desteklemek istiyoruz. Projede emeği geçen başta sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hakkı Gökbel olmak üzere tüm ekibine yürekten teşekkür ederim dedi.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Sağlık beldesinde sağlık taraması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER