Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, Çanakkalede

Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, Çanakkalede -Kafkas: "Eskiden devletten bir ihale aldın mı, o işin bitmesi torunlarına kalırdı" -"Şimdi biz temel atarken açacağımız günü, saati veriyoruz"


ÇANAKKALE (A.A) - Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, eskiden devletten bir ihale alınınca işin bitmesinin, o kişinin torunlarına kaldığını belirterek, "Şimdi biz temel atarken açacağımız günü, saati veriyoruz" dedi.
     Kafkas, AK Parti Çanakkale İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 2002 yılından bu yana Türkiyenin muazzam gelişmeler kaydettiğini söyledi.
     Bundan 11 yıl önce, "Sağlıkta şu atılımları yapacağız, yollarımız şöyle olacak, Türkiye artık muhannete muhtaç olmayacak, bu IMF dediğinizi boğacağız, ondan para almayacağız, onlara para vereceğiz" demeleri halinde buna kimsenin inanmayacağını dile getiren Kafkas, Türkiyenin bugün IMFye borcunu sıfırladığını ve kredi açan bir ülke haline geldiğine dikkati çekti.
     Kafkas, sağlıkta dönüşümü gerçekleştirdiklerini ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Türkiyenin artık rol model ülke olarak takdim edildiğini vurgulayan Kafkas, Çanakkalede sağlık personeli sayısının bin 619dan 4 bin 798e çıktığını anlattı.
     Kentte 105 milyon lira harcanarak yeni hastane yapılacağı bilgisini veren Kafkas, şöyle konuştu:
     "Bu hastane, tek kalemde Çanakkale tarihi boyunca yapılmış en büyük yatırım olacak. Ödenek sorunu yaşanmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hastanenin 2015te tamamlanmasını hedefliyoruz. İnşallah ihalemizi bitirdikten sonra temel atarken bunu ne kadar daha öne çekeriz diye müteahhitle oturur bir pazarlık yaparız. Eskiden devletten bir ihale aldın mı, o işin bitmesi torunlarına kalırdı. Büyük bir ihale 15 sene sürerdi. Her sene keşif artışları yapılır, ne zaman biteceğini Allahtan başka kimse bilmez. Böyle sürer giderdi. Şimdi biz temel atarken açacağımız günü, saati veriyoruz. Tayyip Erdoğan, Türk siyasetini temize çekerken Türk yönetiminin anlayışı, mantığı, izanı ve iş yapma şeklini de temize çekmiştir."
     Kafkas, toplantı öncesi Çanakkale Valisi Güngör Azim Tunayı makamında ziyaret ederek onunla bir süre görüştü. Tuna, Kafkasa seramik tabak ile çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, Çanakkalede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER