Hopa Devlet Hastanesinin temeli atıldı

Hopa Devlet Hastanesinin temeli atıldı


ARTVİN (A.A) - Hopa ilçesine yaptırılan 50 yataklı ve yaklaşık 11 milyona mal olacak Hopa Devlet Hastanesinin temeli, düzenlenen törenle atıldı.
     Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yüklenici firmaya yaptırılan hastanenin temel atma törenine, Vali Necmettin Kalkan, AK Parti Artvin Milletvekilli İsrafil Kışla, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, Emniyet Müdürü Hüsrev Salamaner, Hopa Kaymakamı Abdullah Akdaş, Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Ekrem Akbaş, Sağlık Müdür Vekili Tülay Lağarlı daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
     Vali Kalkan, törende yaptığı konuşmada, Hopa Devlet Hastanesini, 2014 yılın kasım ayında hizmete açmayı planladıklarını belirterek, "Bu ülkemizin geldiği noktayı gösteriyor. Bu kadar sürede bu kadar büyük işleri başarıyoruz. Hastanenin maliyeti 10 milyon lirayı aşıyor" dedi.
     Artvin için hayal olan pek şeyin bugün hizmete geçtiğini ifade eden Vali Kalkan, "Cankurtaran Tünenli bunlardan biriydi. Eylül-Ekim aylarında delme işlemi tamamlanmış, önümüzdeki yıl da inşallah bağlantı yolları bitirilmiş bir şekilde ulaşıma açarak Artvini sahille buluşturmuş olacağız. Bunun yanı sıra diğer hastanelerimizde de yatırımlarımız devam ediyor" diye konuştu.
     Milletvekilli Kışla ise her kurumun önemli olduğunu ancak doğumdan ölüme kadar herkesin yararlandığı tek kurumun hastaneler olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
     "Bir hastane bir ilçede, bir ilde sanıyorum 50 yılda veya 100 yılda bir kere yapılır. İşte bu hastanemizin temelini atmak bizlere nasip oldu. Bu açıdan gerçekten çok müstesna bir gün yaşıyoruz. Sağlık hizmetleri Artvinde göçü önleme noktasında çok önemlidir. Biz buradaki sağlık hizmetlerini iyi bir düzeye getirmek mecburiyetindeyiz. Eğitimin kalitesini artırmak mecburiyetindeyiz. Eğer göçü önlemek istiyorsak bunlar önemli hizmetlerdir. İçme suyu ve yolu olmayan köyümüz kalmayacak. Bu hizmetlerin sunumuyla köylerimizin yaşam standartlarını yükseltmemiz lazım."
     Konuşmaların ardından Vali Kalkan, Milletvekili Kışla ve protokol üyeleri butona basarak, Hopa Devlet Hastanesinin temeline ilk harcı koydu.
     Buradaki törenin ardından Vali Kalkan, Milletvekili Kışla ve beraberindekiler, mevcut Hopa Devlet Hastanesine geçerek hayırsever iş adamı Turgay Ciner tarafından yaptırılan yoğun bakım ünitesinin açılışını yaptı.
     Vali Kalkan, iş adamı Cinere iletilmek üzere teşekkür plaketini Hopa Park Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürü Meriç Burçin Özere takdim etti.
     Daha sonra Vali Kalkan, geçen yıl meydan gelen sel ve heyelanda zarar gören Eşmekaya köyüne giderek burada yapılan menfez ve köprüleri inceledi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Hopa Devlet Hastanesinin temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER