Risk altındaki çocuklara destek

Risk altındaki çocuklara destek -Çocukların suç işlemesi ve suç tekrarının önlenmesi amacıyla 3 pilot ilde kurulan Gençlik Destek Hattı, İzmirde tanıtıldı -Proje Koordinatörü Çay: Türkiyede çocuklara ve gençlere yönelik


İZMİR (A.A) - Özgürlüğünden Yoksun Gençlerle Dayanışma Derneğince (ÖZ-GE DER) çocukların suç işlemesi ve suç tekrarının önlenmesi amacıyla 3 pilot ilde kurulan Gençlik Destek Hattı, İzmirde tanıtıldı.
     Proje Koordinatörü Fulya Çay, Barohan Konferans Salonunda düzenlenen basın toplantısında, Adalet Bakanlığı istatistiklerine göre, 30 Nisan 2012 itibariyle bin 828 tutuklu, 397 hükümlü çocuğun bulunduğunu, herhangi bir suçtan yakalanan çocukların yarısından fazlasının ise birden çok suç kaydının bulunduğunu kaydetti.
     Yeniden suç işleyenlerin yarıdan fazla olmasının, suç tekrarı açısından alarm verdiğini ifade eden Çay, bu doğrultuda suç tekrarının önlenmesine yönelik planlama ve çalışmaların büyük önem arz ettiğini söyledi.
     Çay, çocukların suç işlemesi ve suç tekrarının önlenmesi amacıyla Adalet Bakanlığı işbirliği, British Council ortaklığıyla Gençlik Destek Hattı projesini hayata geçirdiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
     İlk olarak projeyi, pilot olarak çocuk eğitim evlerinin bulunduğu Ankara, İzmir ve Elazığda başlattık. Bu çalışmayla tahliye sonrasında ve risk altındaki çocuklara ve gençlere yönelik ücretsiz 0800 314 00 70 numaralı telefon hattından ve internet sitemiz üzerinden bireysel danışmanlık yapılmaktadır. Bu kapsamda iletişim, ailevi sorunlar, okula devam, meslek edinme, psikolojik destek ve ailelere yönelik danışmanlık gibi hizmetler verilmektedir. Türkiyede çocuklara ve gençlere yönelik bir ilk olan bu projenin, 2015te tüm Türkiyeyi kapsamasını hedefliyoruz.
     Pilot illerde başlayan proje uygulamasında, cezaevlerinden tahliye olan çocuklara, kendilerine ulaşabilecekleri bir telefon numarası ile internet sitesi adresinin yazılı olduğu kartın verildiğini anlatan Çay, bugüne kadar yapılan başvurularda öncelikle işe yerleştirilmeyle ilgili talepler aldıklarını kaydetti.
     Fulya Çay, destek hattına gelen başvurular üzerine yapılan çalışmalar hakkında ise şu örnekleri verdi:
     Bir tutuklu çocuğumuz bize ulaşarak ağabeyinin de cezaevinde olduğunu ve ağabeyinin çocuğuna da bakan ailesinin güç durumda olduğunu söyleyerek bizden yardım istedi. Biz de ailenin yardım almak için başvurduğu kurumlarla irtibat kurup işlemleri hızlandırdık, küçük çocuk için de kreş yardımında bulunulmasını sağladık. Ayrıca tahliye olan bir çocuğu da yardım istemesi üzerine cezaevinden tahliyesinde karşıladık. Karnını doyurduktan sonra aldığımız biletle otobüse bindirerek memleketine uğurladık.
     Projenin etkin bir şekilde yürütülmesinde desteğe ihtiyaç duyduklarını da ifade eden Çay, tüm devlet kurumları ve sivil toplum örgütlerini projeye destek olmaya çağırdı.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Risk altındaki çocuklara destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER