Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Metin: -"Ülkemiz üzerine çeşitli yöntemlerle nifak tohumları devamlı atılmaktadır. Ancak bu yeşermemektedir, yeşertilmemektedir"


HATAY (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Ülkemiz üzerine çeşitli yöntemlerle nifak tohumları devamlı atılmaktadır. Ancak bu yeşermemektedir,yeşertilmemektedir" dedi.
     Metin, beraberinde AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal ve Hacı Bayram Türkoğlu ile Yayladağı Gümrük Kapısına geldi. Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat ve Doğu Akdeniz Gümrükler Bölge Müdürü Adnan Korkmazdan bilgi alan Metin, gümrük sahasını inceledi.
     Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Metin, gümrük kapılarını gezdiklerini ve bundan sonraki tedbirler hususunda da değerlendirme yaptıklarını dile getirdi.
     Reyhanlı halkının acılarını paylaşmak için Hataya geldiklerini anımsatan Metin, burada yaşanan olayın tüm ülkeyi üzdüğünü vurguladı.
     Reyhanlılıları gösterdikleri metanet ve sağduyu nedeniyle tebrik eden Metin, şunları kaydetti:
     "Ülkemiz üzerinde oynanan, oynanmak istenen oyunlara, fitneye yönelik, hiçbir girişime prim tanımadı ve bundan dolayı takdire şayandır. Ülkemiz üzerine çeşitli yöntemlerle nifak tohumları devamlı atılmaktadır. Ancak bu yeşermemektedir, yeşertilmemektedir. Dolayısıyla, halkımızın birlik ve beraberliği ve Suriyeli kardeşlerimizle olan hukukumuzun korunması noktasında gösterdikleri sağduyu için Reyhanlılı kardeşlerimizi takdir ettiğimizi ifade etmek istiyorum."
     Yayladağı Gümrük Kapısının kapatılmasıyla ilgili bir çalışma olup olmadığı şeklindeki soru üzerine Metin, şöyle konuştu:
     "Güvenlik olayı çok yönlü bir durum. Dolayısıyla güvenlik olayını çok yönlü değerlendirmek gerekir. Tüm kurumlarımızla beraber bölgemizin güvenliğiyle alakalı istişaremizi devam ettiriyoruz. Biz de o istişare kapsamında aldığımız tedbirleri gözden geçirir diğer kurumlarımızın da katılımıyla bir karar veririz. Önümüzdeki dönem içerisinde belli olur. Ancak şu anda bunun için böyle bir şey söylemek yanlış olur. Hizmetler belirlenen ölçüde devam etmektedir."
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER