Polisten Hırsızlık duyarlılığı testi

Polisten Hırsızlık duyarlılığı testi -Gaziantepte polis ekipleri, vatandaşın hırsızlığa karşı duyarlılığını ölçmek amacıyla 280 evin kapısını tek tek çaldı -Polislerin rol aldığı kısa filmde, vatandaşların hırsızlık olaylarına ka


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, havaların ısınmasıyla birlikte ev ve iş yerlerinin açılan kapı ve pencerelerinin hırsızlık olayları için uygun bir ortam hazırladığını göz önünde bulunduran polis ekipleri, hırsızlık olaylarına karşı duyarlılık testi çalışması başlattı.
     Gaziantep Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, polis ekipleri, vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı bilinçlendirmek amacıyla 15 polis memurunun rol aldığı, bilgilendirici film hazırladı.
     Bu çerçevede Toplum Destekli Polislik Şubesine bağlı polis ekipleri, vatandaşların hırsızlığa karşı duyarlılığını ölçmek amacıyla 280 evin kapısını tek tek çaldı. Normal vatandaş kılığına girerek evleri ziyaret eden polisler, giriş kapıları açık binalara girerek herhangi bir kapıyı çaldı. Polis ekipleri, girdikleri ev sahibine komşusu hakkında bir kaç soru sorarken rahatlıkla bilgi alabildi. Uygulamada vatandaşların binalarına giren ve tanımadıkları kişilere karşı duyarsız olduğu görüldü. Karşılaştığı kişilerin duyarlılığını ölçmek için evden çıkarılan ve çalıntı süsü verilen eşyayı da götüren polisler, bina sakinlerinden bu konuda da herhangi bir tepkiyle karşılaşmadı.
     Polis ekiplerinin binada rastgele çaldıkları kişilerin aynı binada oturdukları komşularını tanıyıp tanımadıklarını sorduğu uygulamada, bazı binalarda oturanların, apartmanın tamamını tanımadığı belirlendi.
     Aralarında bayan polislerin bulunduğu toplam 60 kişilik bir ekip, daha sonra evlerinde ziyaret ettikleri vatandaşları olası hırsızlık olaylarına karşı bilgilendirdi ve almaları gereken tedbirleri anlattı. Polisler evden hırsızlık olaylarına karşı vatandaşlara bilgilendirici el broşürü de dağıttı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Hasan Özkal / Mehmet Öztaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Polisten Hırsızlık duyarlılığı testi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER