Polisin projesi, sokakta suçlu çocuk bırakmadı

Polisin projesi, sokakta suçlu çocuk bırakmadı -Polisin Kastamonuda uyguladığı, ailesi cezaevinde, bölünmüş, kimsesiz ve suça meyilli çocuklara yönelik proje, büyük bir başarı öyküsüne dönüştü -Projeyle, şehirdeki çocuk suçla


KASTAMONU (A.A) - Özkan Beyer - İzzet Sarı - Polisin Kastamonuda uyguladığı; ailesi cezaevinde, bölünmüş, kimsesiz ve suça meyilli çocuklara yönelik proje, büyük bir başarı öyküsüne dönüştü. Projeyle, çocuk suçları yüzden 70den sıfıra inerken, lisanslı sporcu olarak yetişen çocuklar birçok spor dalında derece yaptı.
     Kastamonuda kimsesi olmayan, ailesi cezaevinde olan, bölünmüş aile çocukları, ekonomik sıkıntısı olan ailelerin çocukları veya suça meyilli çocukları tespit eden Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 yıl önce başlatılan Kastamonu Çocukları projesiyle toplam 274 çocuğu Polisgücü Spor Kulübü bünyesinde lisanslı sporcu haline getirdi.
     Bu çocuklar, ilgi alanlarına göre basketbol, atletizm, voleybol gibi branşlarda düzenli olarak polis servisleriyle evlerinden alınıp antrenmanlardan sonra yine evlerine bırakılarak takip altına alındı.
    
     -Polisgücü Spor Kulübü şemsiyesi-
    
     Polisgücü Spor Kulübü şemsiyesi altına toplanan yaklaşık 274 çocuk, kısa sürede hem düzenli spor yapıyor hem de hafta sonları düzenlenen müzik, gezi ve piknik gibi sosyal etkinliklerle kendi ailelerinde göremediği sevgi çemberi içerisinde hayata kazandırıldı.
     Disiplinli çalışma ve sıcak ilgi, başarıyı da getirdi. Basketbol branşında, il şampiyonluğu ardından Çorumda bölge şampiyonluğu elde edildi. Değişik yaş gruplarındaki çocuklar, özellikle basketbol, okçuluk ve atletizmde Kastamonu il ve bölge birincilikleri ile önemli dereceler elde etti.
     Mahalle polisleri, üniversite öğrencileri ve esnaflardan oluşan gönüllü insanların yardımlarıyla amacına ulaşan proje, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından da ödüllendirildi.
    
     - Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu -
    
     Projenin amacına fazlasıyla ulaştığını söyleyen Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin asıl amacının suça meyilli veya suça karışan çocukları o ortamdan kurtarmak, onları korumak ve hayata kazandırmak olduğunu kaydetti.
     Bunu da başarmış olmaktan son derece mutlu olduklarını ifade eden Uslu, ekonomik durumu yetersiz olan ailelerin çocuklarını tespit edip, kendileriyle ilgilendiklerini belirterek, Projenin birinci maksadı, çocuklarımızı kaynaştırmak, toplumun zararlı kesimleriyle iletişimlerini kesip, istedikleri hedeflere ulaştırmak şeklinde konuştu.
     Projenin başında bu işi kendisine iş edinen ve projeye inanan bir antrenör bulunduğunu vurgulayan Uslu, Bir çok branşta spor yaptırıyoruz. Atletizmde şampiyonlar çıkardık, tabii ki bu gurur verici bir durum. Projeye başlarken, asıl amacımız bu değildi ifadesini kullandı.
    
     - Bir tane bile çocuk satıcımız yoktur -
    
     Uslu, sporun gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulması için bir araç olduğunu vurgulayarak, istatistiklere göre çocuk suç oranında büyük düşüş olduğunu ifade etti.
     Projeye ilk başladıklarında birçok suça karışmış çocuk bulunduğunu söyleyen Uslu, Daha önce suça karışmış çocuklarımızın hepsi, şu anda bizimle beraber. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Kastamonuda bir tane bile çocuk satıcımız yoktur. Okuyamayanları alternatif bir iş, meslek sahibi yapıyoruz ifadesini kullandı.
    
     -Çok mesafe aldık, sonuçları sevindirici
    
     Uslu, birçok kurum ve kuruluşla işbirliği içinde hareket ettiklerini, özellikle Kastamonu esnafından ciddi yardım aldıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Projemize Valimiz, tam destek veriyor. Biz şuna inanıyoruz. Suça karışan çocuk olmaz, suça itilen çocuk olur. Kabul etsekte etmesekte hayat böyle. Biz 274 yavrumuza sevgiyle yaklaşıyoruz. Hepsini okullarının dışında kalan zamanlarda araçlarımızla evinden alıp spor yaptırdıktan sonra ya da değişik etkinliklere katıldıktan sonra yine araçlarımızla evlerine kadar bırakıyoruz. Bu iş takip gerektiren bir iş
    
     -Antrenör Suat Çetinkaya-
    
     Çocukların eğitim ve öğretiminden sorumlu Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü atletizm antrenörü Suat Çetinkaya ise asıl amacın spor yapmak olmadığını ancak yine de ciddi başarılar elde ettiklerini söyledi.
     Çetinkaya, şunları kaydetti:
     Çok güzel bir ortam oluştu. Kavgasız, gürültüsüz, her şeylerini bölüşür duruma geldiler. Dertlerini dinledik, sorunlarını hep birlikte çözmeye çalıştık. Hasta olanları toplu şekilde ziyaret ettik. Düğünü olanların düğünlerine gittik. İlk başlarda antrenmanlara zorla gelenler, bugün koşa koşa geliyorlar. Projemiz amacına, fazlasıyla ulaşmış durumda
    
     - Öğrencilerden Sibel Uzun -
    
     5 yıldır projenin içinde olan Sibel Uzun isimli öğrenci ise memnuniyetini dile getirerek, Benim babam cezaevinde, annem de yok. Bu proje sayesinde birlik, beraberlik, kardeşlik dostluk gördük. Kendimi hiç bir zaman yalnız hissetmedim. Bu proje sayesinde her konuda çok geliştiğimi ilerlediğimi düşünüyorum şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Polisin projesi, sokakta suçlu çocuk bırakmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER