Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Arslan:

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Arslan: -Bazı balık türlerine uzun süreli yasaklar getirilmesi taraftarıyız


GİRESUN (A.A) - Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, Bazı balık türlerine uzun süreli yasaklar getirilmesi taraftarıyız dedi.
     Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı balık türlerinin avlanmasına 4-5 ay gibi kısa süreli yasaklar getirilmesinin denizlerdeki balık populasyonunu artırmada etkili olmayacağını savundu.
     Geçmiş yıllarda Kasım ve Aralık aylarının balık avcılığı yönünden en bol aylar olduğunu belirten Arslan, şunları kaydetti:
     Bu sene hava şartları da çok uygun ama ne yazık ki avlanacak balık yok. Bu da bizde ümitsizliğe yol açıyor. Biz bu konularda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına kooperatif olarak görüşlerimizi iletiyoruz. Balık türleriyle ilgili bundan sonraki alınacak kararlar inşallah daha radikal ve uzun vadeli olur. Bazı balık türlerine uzun süreli yasaklar getirilmesi taraftarıyız.
     Arslan, Doğu Karadeniz Bölgesinde geçimini denizden sağlayan küçük balıkçıların büyük bir işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu iddia ederek, Eğer balık türlerindeki azalma bu şekilde devam eder artış olmazsa önümüzdeki yıllarda büyük bir işsizlik olacak gibi. Bunun örneği mezgit balığı. Mezgit küçük balıkçının en önemli geçim kaynaklarındandır. Bu yıl mezgit bizim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. İlerleyen yıllarda da mezgitte artış olacağını düşünmüyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Arslan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER