İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: EXPO 2020 için diğer aday kentlere göre daha hazırlıklı ve deneyimliyiz


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirin, EXPO 2020 organizasyonu ev sahipliğine, diğer aday şehirlere göre daha hazırlıklı ve deneyimli olduğunu belirtti.
     Kocaoğlu, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) ile İzmir Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun ortaklaşa düzenlediği toplantıya katıldı.
     Tarihi Havagazı Fabrikasında AB üyesi 15 ülkenin ekonomi editörlerinde katıldığı toplantıda, İzmirin ekonomik gelişimi ve yerel yönetim olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Kocaoğlu, kentin kalkınmasına yönelik proje ve uygulamalar ile EXPO 2020 hedefi doğrultusunda yapılan çalışmaları anlattı.
     Toplantıya katılan gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kocaoğlu, İtalyan gazetecinin, EXPO 2015te yarışı (Milano karşısında) kaybettiniz. Ama 2020ye adaysınız. İzmiri şanslı görüyor musunuz sorusu üzerine şunları kaydetti:
     EXPO 2015 için Milano ile yarıştık, maalesef ipi Milano göğüsledi. O sürecin değerlendirmesini yaptık. Şimdi 2020 için 5 kent yarışıyor. Biz kendimizi avantajlı görüyoruz. Hata yapmamak için de özveriyle çalışıyoruz. Kentin EXPO adaylığı sürecinde altyapı sorunlarını çözmesi gerekiyor. Hem merkezi yönetim hem yerel yönetim bu konuda gerekli yatırımları yapıyor. Kent içi ulaşım sistemini geliştiriyoruz. Metro çok yakında EXPOnun yapılacağı alana kadar gelecek. Tramvay projelerimiz de başlıyor. Diğer aday kentlere göre daha hazırlıklı ve daha deneyimliyiz. İstekliyiz, başarma inanç ve iradesindeyiz.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER