Pirazizde yaklaşık 3 bin kişiye

Pirazizde yaklaşık 3 bin kişiye iftar yemeği verildi


GİRESUN (A.A) - Piraziz ilçesinde, Piraziz Kaymakamlığı, Piraziz Belediyesi, sivil toplum örgütleri ve bazı Giresun derneklerinin organizasyonuyla yaklaşık 3 bin kişiye iftar yemeği verildi.
     Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, belediye binası önünde düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Doğu Karadeniz Bölgesinde görülmemiş bir şekilde yaklaşık 3 kişinin katılımıyla gerçekleşen güzel bir iftar sofrasında buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
     Pirazizlilerin bölgenin Türkleşmesinde önemli rol oynayan Pir Azizin torunları olarak sofralarını açık tuttuğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     Pir Azizin ifade ettiği gibi Kuvvetli ve kudretli isen affetmesini, zorda dahi olsan lütfetmesini bilenlerden ol, elini, kapını, sofranı gönlünü açık tut, incinsen dahi incitme, hoşgörülü ve adaletli ol. İşte Pir Azizin torunları bunu gösterdi ve televizyondan izleyenlere biz Pir Azizin torunlarıyız dedi. Ben bu vesileyle değerli kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve Sivil Toplum Kuruluşlarından burada olan dernek başkanlarını yürekten kutluyorum. İşte böyle olmalıdır diyorum ramazan sofraları. Burada bunu yapanlara ve bu sofraları açanlara ne mutlu diyorum. Böyle güzellikleri hep yayalım. Güzellikler paylaşıldıkça yücelir
     AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi ise Pirazizde düzenlenen bu iftarın diğer ilçelere de örnek teşkil edecek bir durum alacağını belirterek, Çok anlamlı bir gece oldu. Mübarek ramazanda sizlerle beraber bir halk şöleni içerisinde geçen bu iftara katılmaktan mutlu oldum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Pirazizde Giresunlu ve Orduluların birlikte yaşadığı kardeşliğin üst düzeye çıktığı bir ilçedir. Halkımız bir ve bütün. Halkımızın bu ramazandan istifade ettiklerine inanıyorum dedi.
     İftar programı, tasavvuf müziği, semazen gösterisi ve havai fişek gösterisinin ardından sona erdi.
     Programa, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Piraziz Kaymakamı Hüseyin Çam, Piraziz Belediye Başkanı Cafer Mavi, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Sinan Yıldız / Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Pirazizde yaklaşık 3 bin kişiye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER