Bayramda onları unutmayın

Bayramda onları unutmayın -Bayram öncesi şekerlerini hazırlayarak, yakınlarının yolunu şimdiden gözlemeye başlayan huzurevi sakinleri, bayramla gelecek ziyaretçilerin sevincini yaşıyorlar -18 yıllık huzurevi sakini Meral Girici:


ADANA (A.A) - Aykut Ünlüpınar - Her biri farklı nedenlerle ömürlerinin kalan bölümünü huzurevinde geçirmeyi tercih eden yaşlılar, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da şeker ve kolonyalarını hazırlayıp ziyaretçi yolu gözlüyor.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Adana Huzurevinde kalan ve sayıları 200ü geçen yaşlılar, yaklaşan bayram öncesinde gelecek ziyaretçilerin sevincini ve heyecanını yaşıyorlar.
     Büyük bölümü çocuk ve torun sahibi olan, bazıları eşleriyle huzurevinde kalan yaşlılar, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle şeker ve kolonyalarını hazırlayıp ziyaretçi yolu gözlemeye başladılar.
     Doktoru, hemşiresi, aşçısı, fizyoterapisti, diyetisyeni ve bakıcılarıyla tüm ihtiyaçları giderilerek çeşitli sosyal etkinliklerle mutlu bir yaşam süren yaşlılara en büyük sevinci kapılarını çalan ziyaretçiler yaşatıyor.
     Günlerinin çoğunu oluşturdukları nostalji odasında geçiren huzurevi sakinleri bir yandan bayram heyecanını yaşarken bir yandan da Nerede o eski bayramlar diyerek çocukluk ve gençlik yıllarındaki bayram anılarını paylaşıyor.
     Huzurevinin en eski sakinlerinden olan, 18 yıldır burada yaşayan 82 yaşındaki Meral Girici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmiş yılları özlemle anmalarına karşın, her yeni bayramda gelen ziyaretçilerin sevinçlerini ikiye katladığını belirtti.
     Girici, bayramları neşe içinde geçirdiklerini belirterek, 18 yıldır buradayım, her yıl bayramlarımız daha da güzel geçiyor. Çünkü ziyaretçilerimiz çok geliyor. Önce Valimiz geliyor, belediye başkanımız gelip bayramımızı kutlayıp bizlere hediye veriyorlar. Onlarla mutlu oluyoruz. Sonra vatandaşlar, halk geliyor. Herkes eline bir paket çikolatasını, şekerini alıp yanımızı geliyor dedi.
     Huzurevinde kalmaktan sıkıntı duymadığını, burada bayramların daha hareketli yaşandığını anlatan Girici, şöyle devam etti:
     Evde bayramlar daha sönük geçiyor. Ama burası bayram süresince, 3 gün akşama kadar dolup taşıyor. Evde ise ailenin elini öpüp, gidiyor. Herkesten Allah razı olsun, bizi hiç yalnız bırakmıyorlar.
     Bizim eski bayramlarımız daha başkaydı ama artık o bayramları bulmak çok zor. Aileler bölündü. Apartmanlar çıktı, herkes kendine ev açmış aileler parçalanmış. Büyük bir evde olunca tüm aile bir arada olurdu. Bayram daha coşkulu olurdu. Ancak, günümüze göre burada bayram geçirmek çok daha güzel oluyor.
     Girici, 3 çocuğundan 13 torunu olduğunu belirterek, bu bayramda elini öpmek için gelecek torunlarını dört gözle bekleyeceğini söyledi.
     Yaklaşık 20 yıl önce eşi Hüsniye Duranı kaybettikten sonra huzurevine yerleşen Süleyman Duran da bayramların burada daha güzel, neşe içinde geçtiğini anlattı.
     Eş, dost ve akrabanın yanı sıra çok sayıda vatandaşın kendilerini ziyarete geldiğini anlatan Duran, Valimiz geliyor bize hediyeler getiriyor. Sonra vatandaşlar bizim bayramımızı kutluyor. Burada yaşantımızdan çok memnunuz diye konuştu.
     Duran, eski bayramların tadının ise bir başka olduğunu vurgulayarak, Şimdi bayramlar değişti ama yine de mutluyuz. Eskiden annem arefe günü gecesinden börekler, pideler, tatlılar hazırlardı. Bayram namazından çıkanlara ikram ederdik. Her bayram böyle geçerdi. Çocukken şeker toplamaya giderdik. Çok güzel eğlenceli günlerdi ifadelerini kullandı.
     Huzurevi yetkilileri de vatandaşların özellikle bayramlarda yaşlıları yalnız bırakmadığını, geçen yıl bayram süresince binin üzerinde ziyaretçinin geldiğini vurguladı.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bayramda onları unutmayın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER