Pınar Karşıyaka geleneği bozmadı

Pınar Karşıyaka geleneği bozmadı -Beko Basketbol Liginde daha önce İzmirde konuk ettiği Beşiktaş ve Fenerbahçe Ülkeri yenen Pınar Karşıyaka, namağlup Galatasaray Medical Parkı da yenmeyi başardı


İZMİR (A.A) - Beko Basketbol Liginde, İzmirde daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe Ülkeri mağlup eden Pınar Karşıyaka, bu hafta Galatasaray Medical Parkı da yenmeyi başardı.
     Bu sezona yeni bir kadro ve başantrenör Ufuk Sarıca ile başlayan Pınar Karşıyaka, lider Galatasaray Medical Parkı yenerek, sarı-kırmızılı ekibe ligdeki ilk yenilgisini tattırdı.
     Pınar Karşıyaka, ligde bugüne kadar oynadığı 9 karşılaşmada, 7 galibiyet ve 2 yenilgi elde etti. İzmir temsilcisi, 2 mağlubiyetini, son saniye basketleriyle deplasmanda Tofaş ve kendi evinde oynadığı Banvit karşısında aldı.
     Pınar Karşıyakada ilk 9 haftalık süreçte oyun kurucu Dixon, 17,6 sayı ve 5,5 asist, Aminu ise 13,1 sayı ve 7 ribaund ortalamasıyla mücadele etti.
    
     -Sarıcadan taraftara övgü-
    
     Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, Galatasaray Medical Park maçını kaybetmeleri durumunda yazık olacağını ifade ederek, şunları söyledi:
     O kadar inançlı ve inatçıydık ki, 4 bin kocaman yürekle beraber iki gün kazanmaya oynayabilirdik. Maç boyu geride gitmemize rağmen bitirici darbeyi, ancak son dakikalarda vurabildik. Özellikle maçın sonunu çok iyi oynadık. Karşıyaka Arena, görülmeye değerdi. Taraftarımız bir kez daha muhteşemdi. Maçın sonundaki sevinç yumağı, her türlü zorluğa bedel. Tüm oyuncularımla birlikte taraftarları yüreklerinden ötürü tebrik ediyorum. Böyle bir taraftar sevgisinin de parçası olduğum için teşekkür ediyorum.
    
     -EuroChallenge Kupası-
    
     FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası (A) Grubunda lider olarak bir üst tura çıkmayı garentileyen yeşil-kırmızılı ekip, gruptaki son maçında 11 Aralık Salı günü İzmirde Kıbrıs Rum kesiminden Michelin ETHA ile karşılaşacak.
     Son 16 takımın mücadele edeceği bir üst turda (I) Grubunda yer alacak Pınar Karşıyakanın, 3 rakibinden biri, (C) Grubunu lider olarak tamamlamayı garantileyen Letonyadan BK Ventspils oldu. Yeşil-kırmızılı ekibin diğer rakipleri ise (B) ve (D) gruplarının ikincileri olacak.
     Pınar Karşıyakanın olası rakipleri arasında (B) Grubunda ön eleme turunda Aliağa Petkimi saf dışı bırakan Fin takımı Joensuun Kataja ile (D) Grubunda CS Gaz Metan Medias (Romanya), BC Khimik Yuzhne (Ukrayna) veya Tartu Unıversity Rock (Estonya) yer alıyor.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Pınar Karşıyaka geleneği bozmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER