Özgürlüğün adı Türkiye oldu

Özgürlüğün adı Türkiye oldu -Türkiyeye sığındıktan sonra Kahramanmaraşta doğum yapan Suriyeli kadın, kızına Türkiye adını verdi -Anne Hasne Muhammet: -Kızımın da Türkiye gibi bahtının açık olmasını istiyorum


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - İsmail Hakkı Demir - Türkiyeye sığındıktan sonra Kahramanmaraşta doğum yapan Suriyeli kadın, kızına Türkiye adını verdi.
     Hatayın Reyhanlı ilçesinden giriş yaptıktan sonra ailesiyle birlikte Kahramanmaraş Hoca Ahmet Yesevi Lisesine yerleştirilen Hasne Muhammet, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde bir kız çocuğu dünyaya getirdi.
     Hastanedeki tedavisinin ardından barındıkları okula geri dönen anne Hasne Muhammet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyaya gelen çocuğuna Ömür boyu özgürlüğü anlatsın diye Türkiye adını verdiklerini söyledi.
     Türkiyenin kendilerine kucak açmasıyla birlikte iki mutluluğu aynı anda yaşadıklarını anlatan anne Hasne Muhammet, Kızımın da Türkiye gibi bahtının açık olmasını istiyorum. Buruk ta olsa özgürlüğümüze kavuştuk. Dün gece bir kızımız dünyaya geldi. Adını da özgürlüğün timsali olsun diye Türkiye koyduk diye konuştu.
     2si erkek 4 çocuğu daha olduğunu kaydeden anne Hasne, bir gün ülkelerine geri döneceklerini ancak Esedin halkına yaptığı zulmü hiç bir zaman unutmayacaklarını ifade etti.
     Baba Ahmet Şair ise tel örgülerden kaçarak Türkiyeye sığındıklarını ve eşinin Türkiyede sağlıklı bir kız dünyaya getirmesiyle büyük bir mutluluk yaşadıklarını dile getirdi. Türkiye gibi güçlü olsun diye kızlarına bu adı verdiklerini anlatan baba Ahmet, Bir süre sonra Suriyeye geri döneceğim. Eşimi ve çocuklarımı sağlıklı bir şekilde dost ülke Türkiyeye getirdik. Ülkeme dönüp Esede karşı savaşacağım dedi.
     Bu arada, Suriyelilerin yerleştirildiği okulda tercümanlık yapan Abdullah Akpınar, bebekleri olan Hasne Muhammet ve Ahmet Şair çiftiyle kardeş aile olduklarını ifade etti.
     Akpınar, doğum yapan anne ile yakından ilgilendiklerini ve ihtiyaçlarının gidermeye çalıştığını anlattı.
     Suriyelilerin barındığı okulun yöneticileri de Türkiye adlı bebeğe para taktı.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Özgürlüğün adı Türkiye oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER