Özel Sporcular Dünya Bisiklet Şampiyonası

Özel Sporcular Dünya Bisiklet Şampiyonası -Şampiyona, takımlar 10 bin 200 metre yarışıyla son buldu -Şampiyonada Türkiye, takımlar halinde erkeklerde ve bayanlarda 1er altın, ferdi olarak da erkeklerde 2 bronz, bayanlarda ise 2 gümü


KONYA (A.A) - Dünya Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun düzenlediği Özel Sporcular Dünya Bisiklet Şampiyonası, takımlar 10 bin 200 metre yarışıyla son buldu.
     Şampiyonanın son gününde, bisikletçiler takım halinde 3er bisikletçi, 2şer dakikalık arayla start alarak 10 bin 200 metrede yarıştı. Yarışa; Türkiye, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve Polonya takımları katıldı.
     Erkeklerde, Abdullah Karaca, Hasan İncebacak ve Murat Uğurludan oluşan milli takım, Meram yolu üzerindeki 10.2 kilometrelik parkuru 15.37.271lik derecesiyle ilk sırada bitirdi. Portekiz 16.36.252 ile ikinci, Çek Cumhuriyeti ise 16.39.832 ile üçüncü sırada yer aldı.
     Şampiyonaya katılan ülkeler bayanlarda takım çıkaramadıkları için bu kategoride Türkiye A ve B takımı olarak kendi arasında yarıştı. Türkiye A takımı 10.2 kilometrelik parkuru 22.19.257lik derecesiyle birinci bitirdi.
     Şampiyonada Türkiye, takımlar halinde erkeklerde ve bayanlarda 1er altın, ferdi olarak da erkeklerde 2 bronz, bayanlarda ise 2 gümüş, 2 bronz madalya aldı.
     Türkiye Milli Takımı Antrenörü Ergün Esenkaya, müsabaka sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, emeklerinin karşılığını almaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.
     Esenkaya, Birlikte çalıştık, birlikte başarıya ulaştık. Bu çocuklara inandım ve onlarla birlikte yola çıktım. Bizi mahcup etmedikleri ve Türkiyeye bu gururu yaşattıkları için onları gözlerinden öpüyorum dedi.
     Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş ise Milli takım ile gurur duyduklarını, bu ekibi bozmadan takviyelerle destek vereceklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Özel Sporcular Dünya Bisiklet Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER