Özel öğrencilerin Vefa Hocası fedakarlığıyla fark

Özel öğrencilerin Vefa Hocası fedakarlığıyla fark yarattı -Milli Eğitim Bakanlığının 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Yılın Fark Yaratan Öğretmeni seçtiği Kazım Demirel Sevgi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü A


KONYA (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığının 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Yılın Fark Yaratan Öğretmeni olarak seçtiği Kazım Demirel Sevgi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Abdül Vefa Demirkıran (39), özel öğrencileri için yaptığı çalışmalarıyla meslektaşlarına örnek oluyor.
     Konyanın Ereğli ilçesinde orta ve ağır düzeyde zihinsel engellilere hizmet veren okulun müdürlüğünü yapan Demirkıran, mesai saatleri dışında kalan zamanlarda da özel öğrencileriyle ilgilenerek, onları topluma kazandırmak için çalışıyor. Okulda Spor Kulübü Derneğini kuran Demirkıran, öğrencilerini sportif ve diğer sosyal aktivitelere yönlendiriyor.
     Demirkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun zihinsel engelliler okulu olması nedeniyle öğrencilerin topluma adaptasyonunu sağlamaya yönelik etkinliklere önem verdiklerini söyledi.
     Bu amaçla birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Demirkıran, 2010 yılında Özel gençler işleyen eller AB projesini gerçekleştirdik. Bu projeyle gençlerimizin el becerileriyle neleri ortaya koyabildiklerini göstermek istedik. Gençlerimizin bunu insanlara aktarabilmesi ve becerilerini paylaşabilmesini sağladık diye konuştu.
     Ereğlide 2010dan beri Özel Eğitim Şenliği ve Özel Çocuklar Spor Oyunları etkinliklerini yaptıklarını aktaran Demirkıran, şöyle devam etti:
     Mayıs ayında İç Anadolu Olimpiyatlarını gerçekleştirdik. Birleştiren Güç Özel Sporcular AB projemizle gençlerimizi spor aktiviteleriyle bir araya getirmek ve onları topluma dahil etme yönünde çalışmalar yaptık. Bunu da normal okullardaki öğrencilerle birlikte planladık ki öğrencilerin diğer akranlarıyla birlikte bu çalışmaları sürdürebilmelerini sağladık.
     Demirkıran, okulda el sanatları, mum ve ev ekonomisi gibi atölyeler açtıklarını vurgulayarak, Çocuklarımız bu atölyelerde el becerileri kazandılar dedi.
    
     -Down sendromlulara istihdam sağlanacak-
    
     Geçtiğimiz günlerde Down Cafe ve Özel Gençler Sanat Evi projesini başlattıklarını anlatan Demirkıran, şunları kaydetti:
     Down Cafe, örnek bir model oluşturarak istihdama olanak sağlaması ve toplumla gençlerin bir arada bulunabileceği bir ortamı oluşturması yönüyle ilgi çekici bir proje. Cafe de çocuklarımızı yiyecek içecek hizmetleri konusunda eğitiyoruz. Eğitim sonrasında korumalı iş yeri ortamında görev alacaklar ve şubat ayından sonra protokol imzaladığımız iş yerlerinde staja başlayacaklar. Daha sonra onların istihdamları mümkün olabilecek.
    
     -Özel eğitim fedakarlık işi-
    
     Özel eğitimin büyük fedakarlık gerektirdiğine dikkati çeken Demirkıran, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Ben de bu işi gönülden yapıyorum. Çocuklarımı seviyorum. Zamanınızdan fedakarlık yaparak mesainizi biraz ötelemek durumunda kalıyorsunuz. Çocuğum ve eşim var, onlar da benim için çok büyük fedakarlıklarda bulunuyor. Birçok çalışmayı öğretmen arkadaşlarımla, gönüllü veliler ve vatandaşlarla beraber yaptım. Onlara çok teşekkür ediyorum.
     Cafede sorumlu şef olarak görev yapan özel öğrencilerden Serdan Duman ise Öğretmenimizle el eleyiz. Gücümüz bu. Biz el ele, sırt sırtayız. Kaymakamdan, belediye başkanından destek görüyoruz. Bugün Dawn Cafede öğretmenler gününü kutladık ifadelerini kullandı.
     Duman, elini öptüğü Demirkıranın Öğretmenler Gününü kutladı.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Özel öğrencilerin Vefa Hocası fedakarlığıyla fark Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER