Osmaniyeden kısa kısa

Osmaniyeden kısa kısa -Kadirlide TDP ekiplerinden esnafa uyarı


OSMANİYE (A.A) - Kadirlide, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) büro amirliği ekipleri, esnafa uyarılarda bulundu.
     7 Mart Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel kuruluna katılan TDP ekipleri, Kooperatif Başkanı Ahmet Kendigül ve kooperatif üyesi esnafa uyarılarda bulunarak, bilgilendirme broşürü dağıttı.
     Ekipler, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarıyla en çok esnafın karşılaştığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:
     İş yerinize müşteri olarak para bozdurmak bahanesiyle veya az miktardaki yaptıkları alışveriş sonucu verdikleri yüksek değerde paranın üzerini alırken el çabukluğu ile paranın eksiltilmesi, fazla paranın alınması veya vermediği halde parayı size verdiğini söylemek yöntemleriyle yapılan yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına dikkat ediniz. Şahıslar, kasanızdaki veya tezgahın üzerine çıkarttığınız paraların içerisinden karıştırmak suretiyle dalgınlığınızdan istifade ederek para alabilirler dikkatli olunuz. Çıkardığınız paraları herhangi bir nedenle sayması için gelen kişilere vermeyiniz. Vermeniz gerekiyorsa kendiniz bizzat tek tek sayarak şahıslara veriniz. Bu gibi durumlarla karşılaştığınızda 155 Polis İmdat telefonunu arayıp bilgi veriniz.
    
     -Kadirlide emniyetinden okul çevresinde güvenlik uyarısı
    
     Kadirlide, Emniyet Müdürlüğü okul çevrelerinde bekleyen ve eğitimi olumsuz etkileyen kişilere ceza verileceği bildirdi.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Osmaniye Valiliğinin 04.01.2013 tarih ve 2013/01 sayılı kararıyla okul çevrelerinde, sebepsiz bekleyen ve eğitimi olumsuz etkileyen şahısların engellenmesi kararının çıkartıldığı belirtildi.
     Eğitim ve öğretimin fiilen devam ettiği veya çıkış saatlerinde okul, dershane, etüt merkezi ve öğrenci yurdu civarında, bekleyen ve rahatsızlık veren kişilerin bir kez uyarılacağı, ikinci kez görüldüklerinde ise 5326 Sayılı Kabahatler kanununun 32. maddesi uyarınca 182 TL para cezasıyla cezalandırılacakları kaydedildi.
    
     -Kadirlili ve Ceyhanlı iş adamları bir araya geldi
    
     Kadirli Girişimci İşadamları Derneği (KAGİAD) üyesi bir grup iş adamı, Ceyhan Girişimci İşadamları Derneği (CEYGİAD) üyesi iş adamlarıyla bir araya geldi.
     KAGİAD Başkanı Muhittin Akkaya, Kadirlili iş adamları ve iş kadınları komisyonundan oluşturdukları bir heyetle CEYGİAD iş adamları ve iş kadınları grubuyla yemekli programda bir araya gelerek tanışma ve ikili iş görüşmelerinde bulunduklarını söyledi.
     Toplantının devamının sağlanması ve gerekirse ilçeler bazında bu tür ziyaretlerin daha da yoğunlaştırılması kararının alındığını anlatan Akkaya, Ziyarette, inşaat, fidancılık, tarım, mobilya ve diğer sektörlere yönelik komite toplantılarının yapılması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı. Derneklerin aktif olması işadamlarını da hareketlendirecektir. Bunun sonucunda bölgeye yapılan yatırımlarla, ekonominin ve istihdamın sağlanması ile güçlü ve yerel yönetimlerin oluşturulması sağlanacaktır dedi.
    
     -Osmaniyede okul sporları müsabakaları
    
     Osmaniyede düzenlenen Okul Sporları Masa Tenisi Grup müsabakalarında, yıldız kızlarda Issızca Şehit Ahmet Çalık Ortaokulu, erkeklerde ise Kadirli Serhat Koleji şampiyon oldu.
     Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, spor salonunda düzenlenen kupa töreninde yaptığı konuşmada, masa tenisi müsabakalarına 30 takımın katıldığını belirtti.
     Şampiyon olan takımların Osmaniyeyi grup müsabakalarında temsil edeceğini söyleyen Demir, Masa tenisini hem katılımı, hem seyircisi çok bir branş haline getirebilmek için el ele verip mücadele edeceğiz. Okul sporları dışında yerel ligler oluşturacağız. İlimizi masa tenisinde temsil edecek Kadirli Yeni Serhat Koleji ile Issızca Şehit Ahmet Çalık Ortaokuluna grup yarışmalarında başarılar diliyorum diye konuştu.
     Müsabakalarda dereceye giren takımlara kupa ve sporculara madalyaları, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, Masa Tenisi İl Temsilcisi Soner Coşkun, okul sporları tertip komitesi üyesi Bayram Bozyel tarafından verildi.
    
     Muhabir: Menderes Özat-Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER