Osmaniyede Orman Haftası Etkinlikleri

Osmaniyede Orman Haftası Etkinlikleri -Adana Olgunlaşma Enstitüsü tarafından, Yeşil ve Orman konulu defile düzenledi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede, Orman Haftası Etkinlikleri kapsamında Adana Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Yeşil ve Orman konulu defile düzenledi.
     Vali Celalettin Cerrah, Adana Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri tarafından 35 kıyafetin olduğu Yeşil ve Orman konulu defile sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmaniyede yüzde 45 oranında orman alanı olduğunu belirtti.
     Ormanların korunması için herkese görev düştüğünü ifade eden Cerrah, Ormanlarımızı korumamız, daha fazla ağaç dikmemiz ve ormanları koruma bilincini artırmamız lazım dedi.
     Orman İşletme Müdürü Hasan Bozan, 21-27 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası kapsamında, çeşitli etkinlikler düzenleneceğini kaydetti.
     Bozan, şöyle devam etti:
     2012 sonbahar, 2013 ilkbahar mevsiminde 377 bin fidanı toprakla buluşturduk. Yine gençleştirme yoluyla kendiliğinden tohumdan elde edilen milyonlarca fidanı toprakla buluşturduk. İhmal sonucu atılan sigara, piknikte farkında olmadan unuttuğumuz ateş her an ormanlarımızı yok edebilir. Bu nedenle göz bebeğimiz olan ormanlarımıza bir vatandaş olarak dikkat etmek zorundayız.
     Defileden sonra, orman manzaralarının yer aldığı 50 fotoğraflık resim sergisi açıldı.
     Programa katılan, Adana Orman Bölge Müdür Vekili Yaşar Yaman Sağlam, Vali Cerraha plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Osmaniyede Orman Haftası Etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER