Osmaniyede İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu

Osmaniyede İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı -Vali Cerrah: Proje yapılarak alınan destekler işsizliğin çözümünde önemli bir basamak olacaktır


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Proje yapılarak alınan destekler, işsizliğin çözümünde önemli bir basamak olacaktır dedi.
     Vali Cerrah, Rahime Hatun Toplantı Salonundaki İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, proje yapılması için şehirdeki bütün işletmelere ulaşılması gerektiğini belirtti.
     Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Osmaniye Yatırım Destek Ofisinin proje yapmak isteyenlere her türlü desteği verdiğini ifade eden Cerrah, şöyle devam etti:
     Proje desteklemelerinden, şehrimizin daha çok faydalanması için iyi projelerle başvuru yapılması gerekir. Bunu sağlayamazsak hata bizlerde. Bu konuda herkesi bilgilendirmemiz gerekiyor. En ücra köşedeki işletmelere ulaşalım ve nasıl proje yapacakları konusunda onları bilgilendirelim. DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi bu konuda proje yapmak isteyenlere gereken tüm kolaylığı sağlayacaktır. Osmaniyede işsizlik olduğundan şikayet ediliyor ama Osmaniyede proje yapılmadığı için açılan destek programlarına verilen kredilerden faydalanamıyoruz. Bugüne kadar sadece 7 proje destek almış, destek alanların bazıları da projesini geri çekmiş. Osmaniyede ya projenin nasıl yapılacağı bilinmiyor ya da proje yapılmak istenmiyor. Lütfen bu konuda daha duyarlı olalım ve daha çok proje yaparak kredilerden daha çok faydalanalım. Proje yapılarak alınan destekler işsizliğin çözümünde önemli bir basamak olacaktır.
     Vali Cerrah, İş-Kur aracılığı ile 2012 yılında özel sektöre 2 bin 398, kamu sektörüne ise 517 kişinin işe yerleştirildiğini belirtti.
     Toplantıda, 2013 yılı taslak eğitim planı ve iş gücü piyasası araştırması analizi hakkında sunum yapıldı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber Osmaniyede İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER