Osmaniyede imam

Osmaniyede imam-hatip ortaokulu binası isteği


OSMANİYE (A.A) - Bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, imam-hatip ortaokulu binası yapılması isteğinde bulundu.
     Osmaniye Merkez İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Habibe Gamga, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen basın toplantısında, bu yıl 733ü bağımsız olmak üzere açılan bin 141 imam hatip ortaokuluna 111 bine yakın öğrencinin kayıt yaptırdığını belirtti.
     Osmaniyede de Mahmut Ali Kirmit İlköğretim Okulu bünyesinde Osmaniye Merkez İmam Hatip Ortaokulu açıldığını hatırlatan Gamga, bu okulda 195 öğrencinin eğitim gördüğünü ama kentin imam hatip ortaokulunda eğitim alabilecek bin 500 öğrenci potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.
     Milli Eğitim Müdürlüğü ile imam hatip ortaokulu binası yapılması için yaptıkları görüşmede olumlu sonuçlar aldıklarını kaydeden Gamga, şöyle devam etti:
     Milli eğitim müdürümüz tarafından bizzat Osmaniye merkezinde iki adet ve bir tane de Toprakkale sınırları dahilinde eğitim kampüsü içerisinde yapılmak üzere üç adet İmam Hatip Ortaokulu inşa edileceği sözü verildi. Bu süreç içerisinde meydana gelen bu gelişmeyi çok olumlu ve yerinde bir karar olarak telakki ediyoruz. Aynı zamanda yapılacak faaliyetlerin takipçisi olduğumuzu bilhassa belirtmek istiyoruz.
     Toplantıya, Vefa Kültür ve Dayanışma Derneği, İlim Sanat ve Yardımlaşma Derneği, Ahlak Kültür ve Çevre Derneği, Osmaniye Gençlik ve Eğitim Derneği, Anadolu Gençlik Derneği ve İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği üyeleri destek verdi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER