Olimpiyat hayalini ay

Olimpiyat hayalini ay-yıldızlı mayoyla gerçekleştiriyor -Türk vatandaşlığına geçtikten sonra ve federasyonun teklifi üzerine Jale Yeşilırmak adını alan 26 yaşındaki Rus asıllı milli güreşçi, Azerbaycan ve Slovakya gibi ülkelerden teklifler


YALOVA (A.A) - Türk vatandaşlığına geçtikten sonra federasyonun teklifi üzerine Elif Jale Yeşilırmak adını alan 26 yaşındaki Rus asıllı milli güreşçi, Azerbaycan ve Slovakya gibi ülkelerden teklifler alsa da Londra Olimpiyatlarına Türkiye adına katılmayı tercih etti.
     Milli takım formasını ilk kez 2011 Dünya Güreş Şampiyonasında giyen ve olimpiyatlarda Türkiye adına yarışacak ilk kadın güreşçi olan Yeşilırmak, Başarı elde etmek için tüm gücümü harcayacağım dedi.
     63 kiloda mücadele edeceği 2012 Londra Olimpiyatları için hazırlıklarını Yalova Anadolu Lisesi Spor Salonunda tamamlayan Yeşilırmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yaşında başladığı güreşte çok iyi antrenörler sayesinde bu duruma geldiğini kaydetti.
     Yeşilırmak, 12 yıl sonra Avrupa üçüncülüğünü Türkiyeye kazandırdığını, şimdi de hedefinin iyi derece olduğunu vurgulayarak, Azerbaycan, Slovakya gibi birçok ülkeden teklif aldım. Türkiyeden de bir teklif geldi. Ben de Türkiyeyi tercih ettim. Türk Milli Takımını tercih edişimde Serbest Güreş Milli Takımı Başantrenörü Adem Bereket etkili oldu. Bu konuda büyük rol oynadı. Doğru tercih yaptığıma inanıyorum diye konuştu.
    
     -Olimpiyat hayali ay-yıldızlı mayoda gerçek oldu-
    
     Her sporcu gibi kendisinin de tek arzusunun olimpiyatlara katılmak olduğunu belirten Yeşilırmak, şöyle devam etti:
     Spora başladığım zamanlarda olimpiyatlara katılmak aklımın ucundan bile geçmezdi. Uzun yıllar çalışmanın sayesinde iyi bir konuma geldim. Sonra, olimpiyatlara katılmak için büyük bir arzu oluştu. Bunu da Türk Milli Takımı ile gerçekleştireceğim. Türkiye adına ilk defa olimpiyat müsabakalarına katılacağımdan dolayı da çok mutluyum.
     Yakaladığı bu şansı en iyi şekilde değerlendirmek istediğini anlatan Yeşilırmak, Şampiyonaya çok iyi hazırlandım. Olimpiyatlarda da iyi maçlar çıkaracağım. Bu 4 yılda bir yapılan bir organizasyon. Başarı elde etmek için tüm gücümü harcayacağım dedi.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Olimpiyat hayalini ay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER