Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu:

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu: -Doğu Türkistanda yaşayan Müslümanlar, sadece Müslüman oldukları için gerek gündelik hayatta, gerekse dini hayatta çok fazla sıkıntı çekmektedir


EDİRNE (A.A) - Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Doğu Türkistanda yaşayan Müslümanlar, sadece Müslüman oldukları için gerek gündelik hayatta, gerekse dini hayatta çok fazla sıkıntı çekmektedir dedi.
     Cankaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Çinin Sincan Uygur Bölgesinde din ve inanç özgürlüğünü engelleyen bir uygulamanın yürürlüğe konduğunu savundu.
     Sincan Uygur Bölgesindeki Müslümanların zor durumda olduğunu ifade eden Cankaloğlu, şunları kaydetti:
     Doğu Türkistanda yaşayan Müslümanlar, sadece Müslüman oldukları için gerek gündelik hayatta gerekse dini hayatta çok fazla sıkıntı çekmektedirler. İslamın temel şartlarından olan namaz kılmak, oruç tutmak ve hacca gitmek gibi toplumsal hafızayı dinç tutabilecek uygulamalar, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine aykırı olmasına rağmen, Çin hükümeti tarafından engellenmektedir. Müslüman Türklerin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Yaşanan olaylara sesiz kalmayacağız.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER