Öğrenciler kestaneden nişasta yaptı

Öğrenciler kestaneden nişasta yaptı


KASTAMONU (A.A) - İneboluda ortaokul öğrencileri, kestaneden nişasta üretmeyi başardı.
     İnebolu Mehmet Bülent Özyürük Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Musa Bakır ve Özge Nur Reis, Bu Benim Eserim isimli proje yarışması kapsamında hazırladıkları Dağlardan Gelen Sağlık Esintisi Kestane Nişastası isimli projeyle, kestaneden nişasta üretmeyi başardılar.
     Okul Müdürü Nedim Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kestane nişastası projesinin, Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği Bu Benim Eserim proje yarışmasında uygun bulunduğunu söyledi.
     Samsunda düzenlenen proje yarışmasına katıldıklarını ifade eden Ayhan, yarışmada ilçeden seçilen tek projenin okullarının projesi olduğunu kaydetti.
     Çalışmada öğrencilere rehberlik yapan Fen Bilimleri öğretmeni Ayşe Karahasan da, İnebolu ve çevresinde bol miktarda kestane yetiştiğini belirterek, projeyle 1 kilo kestaneden 200 gram nişasta elde ettiklerini ifade etti.
     Projenin amacı kısa sürede toplanıp tüketilmesi gereken kestanenin farklı kullanım alanlarının keşfedilip daha uzun sürede tüketilmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Karahasan, Böylelikle yöre halkı kestaneyi 2-3 hafta yerine daha uzun süre kullanabilecek dedi.
     Karahasan, kestane nişastasının diğer nişasta çeşitlerine göre daha maliyetli olduğunun altını çizerek, yine de organik bir ürün olarak pastacılık ve bebek maması sektöründe kullanılabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Kadir Yıldırım
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Öğrenciler kestaneden nişasta yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER