Niğdede mahkumlardan kurban hizmeti

Niğdede mahkumlardan kurban hizmeti -Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu, vatandaşlara kurban hizmeti veriyor. Hem satış, hem de kesim yapılan cezaevinde kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlara çorba, baklava ve çay ikram ediliyor


NİĞDE (A.A) - Musa Özyürek-Betül Abbak - Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu, Kurban Bayramında vatandaşlara kurban hizmeti veriyor. Hem satış hem de kesim yapılan cezaevinde kurbanlıklarını kestirmek isteyen vatandaşlara çorba, baklava ve çay ikram ediliyor.
     Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürü Yaşar Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurban organizasyonunu her yıl olduğu gibi bu senede bayramın birinci günü gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Sadece ilk gün kesim hizmeti verdiklerini belirten Taş, cezaevinde hem satış hem de kesim işlemi gerçekleştirdiklerini, 35 büyükbaş ve yaklaşık 400 küçükbaş kesimi yaptıklarını belirtti.
     Kesilen küçükbaş hayvanların 300 kadarının cezaevinin besisi olduğunu ifade eden Taş, şöyle konuştu:
     Dışarıdan gelen büyükbaşlardan ise yaklaşık 20 kadarını kesiyoruz, 10 tanesini de kendi hayvanlarımızdan memurlarımıza veya vatandaşımıza satmış olduğumuz hayvanlar teşkil ediyor. Kesim işleri tamamen randevu sistemine dayalı. Vatandaşların yanı sıra vali, milletvekili, hakim ve savcılarımız da kurbanlıklarını cezaevinde kestiriyor. İnsanlar kurbanlıklarını aldıkları zaman kendilerine kurbanın birinci günü hangi saatte burada olmaları gerektiği bilgisi veriliyor. Ona göre o saatte geliyorlar. Yaklaşık 1-2 saat içerisinde de kurbanlıklar kesilip poşetlenerek teslim ediliyor. Çalışanlarımızın 10u infaz koruma memuru kasap arkadaşlarımız. Bunlarla birlikte 30 kasap, 20 de temizlik ve nakil işlerine bakan hükümlü çalışanımız var. Yaklaşık 60 personelle bu hizmeti vermeye çalışıyoruz.
     Cezaevi kesimhanesinin birinci sınıf kesimhane olması, hijyenik ortamda pratik bir şekilde hizmet verilmesi nedeniyle vatandaşların kendilerini tercih ettiğini belirten Taş, kesim yaptıran vatandaşlara sıcak çorba, baklava, çay, ikram ettiklerini söyledi.
     Kurbanlığını 4 yıldır cezaevinde kestiren Durmuş Baştürk de, hijyenik olması nedeniyle cezaevini tercih ettiğini söyledi.
     Baştürk, 4 senedir kurbanlığımı burada kestiriyorum. Apartman dairesinde oturduğumuz için kesim yapılacak yerin olmayışı, bununla birlikte kesim ve ayırma işlemleri için bazı malzemelerin bulunmaması ve en önemlisi de temiz olması nedeniyle cezaevini tercih ediyorum. İlk senelerde böyle değildi ama şimdi çok güzel. Çalışan çok. Kesimler çabuk yapılıyor. Etlerimiz tertemiz geliyor. Bize verilen numaraları takip ediyoruz. Etlerimizi güvenle alıp evimizde götürüp afiyetle yiyoruz dedi.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Niğdede mahkumlardan kurban hizmeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER