Çadır kentte hüzünlü bayram

Çadır kentte hüzünlü bayram -Türkiyeye sığındıktan sonra Kahramanmaraştaki çadır kente yerleştirilen Suriyeliler ülkelerindeki olaylar nedeniyle bayramı hüzünlü geçiriyor


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Türkiyeye sığındıktan sonra Kahramanmaraştaki çadır kente yerleştirilen Suriyeliler, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Kurban Bayramını hüzünlü geçiriyor.
     Türkiyenin açtığı kardeşlik eliyle çadır kentlere yerleşen Suriyeliler, Kurban Bayramına savaşta kurban verdikleri yakınlarının üzüntüsüyle girdi. Bombaların yakıp yıktığı topraklarında evlerini ve yakınlarını geride bırakıp, beraberinde hüzünlerini, acılarını ve umutlarını alıp yola çıkarak, sığınmacı duruma düşen Suriyelilerin bayramı da üzüntülü geçiyor.
     Kahramanmaraşta bulunan yaklaşık 14 bin Suriyeli, Kurban Bayramına çadır kentte girdi. Bayram namazını mescitlerde kılan Suriyeliler bayramlaşma merasiminin ardından çadırlara geçti. Önce aileleriyle bayramlaşan Suriyeliler daha sonra çadır ziyaretleri yaparak bir birleriyle bayramlaştı.
     Suriyeliler kendilerine her türlü yardımı yapan çadır kentteki görevlileri de ziyaret ederek bayramlarını tebrik etti.
     Türk devletinin kendilere sağladığı şefkat elinden mutlu olan mülteciler, Türkiyeyi dost biliyor ve bu dostluğun ömür boyu devam etmesini istiyor.
     Suriyeli Fadime Erdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hüzünlü bir bayram yaşadıklarını belirterek, Değmezdi bunlara, çok sefil olduk. Ne mutlu size ki bizi kabul ettiniz. Bizim canımız kurtardınız, Suriyede kalsaydık ölürdük dedi.
    
     -Geçen bayramda hüzünlüydü
    
     Türkiyeden duydukları memnuniyeti dile getiren Erdi, Suriyede atılan bombaların verdiği seslerden çocuklarının çok etkilendiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Eğer Suriyede olsaydık bombaların altında bir bayram geçirirdik. Yerin altına geçerdik. Bomba gelmeyecek bir yer bulur oraya geçerdik. Bomba sesi ve korkusunun tarifi yok. Ülkemizden kaçarak Türkiyeye geldik. Canımızı kurtardık. Türkiyeye çok teşekkür ediyoruz. Başbakan Erdoğana Allah ömür üstüne ömür versin.
     13 yaşındaki Cuma Kennu ise bir çocuk olarak bayramı ülkelerinde ayrı geçirmenin çok zor olduğunu dile getirdi.
     Beşşar inşallah ettiğini bulur diyen Kennu, Savaştan en çok çocuklar etkileniyor. Ama gelecekte her şeyin daha güzel olacağına inanıyoruz. Umuyoruz ki bir gün ülkemize döner bayramımızı orada yaşarız diye konuştu.
     10 çocuk, 45 torun sahibi olduğunu belirten 74 yaşındaki Zuhal Bayırlı da torunları ve evlatlarından ayrı ikinci bayrama girdiklerini belirterek, savaştan kaçarak Türkiyeye sığındıklarını ifade etti.
     Suriyeli Ali Manevi ise hüzünlü bir bayram geçirdiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
     Türk halkına teşekkürlerimizi sunarız. Bize açtıkları kardeş eliyle, hüznümüze ortak oldular. Hüzünlü bir bayram geçiriyoruz. Geçen bayram da aynı hüznü yaşamıştık. Allahtan dileriz ki, her şey tekrar düzelir. Tekrar yurdumuza ve yuvamıza döneriz. Devletimizle kol kola gelmek istiyoruz. Ama bu Beşşar ile mümkün değil. Beşşar gitmeden Suriye düzelmez. Biz Türk halkını ve devletini çok seviyoruz. Türkler bizim kardeşimiz gibidir. Türkiyede emin ellerdeyiz. Başbakan Erdoğanın Suriye halkına gösterdiği kardeşliği dünya ve ahirette unutmayacağız, mazlumun yanında oldu.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Çadır kentte hüzünlü bayram Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER