Nevruz kutlamalarında kardeşlik çağrısı

Nevruz kutlamalarında kardeşlik çağrısı -AK Parti Adana Milletvekili Gürkan: -Bu anlamlı günün bütün milletimizle el ele, gönül gönüle vererek kutlanması gerekmektedir -Büyükşehir Belediye Başkan Vekili: -Nevruz her şey


ADANA (A.A) - Adanada bazı siyasiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, nevruz kutlamalarında kardeşlik çağrısı yaptı.
     AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, mesajında nevruzun yeniden dirilişin ve doğanın uyanışının sembolü olduğunu, bu bayramın yüzyıllar boyunca çok büyük bir coğrafyada kutlandığını belirtti.
     Nevruzun bolluk ve bereket getirdiğini ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:
     Bu kadar büyük bir coğrafyada kutlanan nevruz, hepimizin ortak bayramı ve ortak kültürel zenginliğidir. Bu büyük coğrafyada halkları birbirine bağlayan, güçlü bir kültürel bağ olan nevruz aynı zamanda, içerdiği güçlü anlamlarla, yeni bir uyanışa, barışa, dostluğa, birlik ve beraberliğe yapılan bir çağrıdır. Onun için bu anlamlı günün bütün milletimizle el ele, gönül gönüle vererek kutlanması gerekmektedir. Birbirimize sımsıkı kenetlenmeli, bütün unsurlarımızla, bütün farklılıklarımızla bu toprağın, bu vatanın asli unsuru olduğumuzun bilincinde birbirimizi kucaklamalıyız.
    
     -Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aldırmaz-
    
     Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da binlerce yıldır kutlanan nevruzun bu topraklarda barış ve kardeşliğin simgesi olduğunu belirtti.
     Tabiatın uyandığı, baharın müjdelendiği bu güzel günün, Türk milleti açısından da çok önemli bir yere sahip olduğunu bildiren Aldırmaz, Çok eskilerden beri Balkanlardan Orta Asyaya büyük bir coğrafyada nevruz coşkusu, baharın müjdecisi, barış hoşgörü ve kardeşliğin simgesi olarak kutlanmaktadır. Bu kutlamaların temelinde de toplumsal dayanışma duygusunun pekişmesi vardır. Nevruz her şeyden önce birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Milletimiz ele ele, hep birlikte, coşku içinde bu güzel bayramı barış içinde kutlamalı, farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul ederek, birbirimizi bağrımıza basmalıyız ifadelerini kullandı.
    
     -TÜMSİAD Şube Başkanı Köse-
    
     Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şube Başkanı Deniz Köse, nevruz kutlamalarının huzur ve kardeşlik getirmesi dileğinde bulundu.
     Nevruzun, özü itibariyle baharın gelişinin coşkuyla karşılandığı bir gün olarak birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe, huzurlu bir şekilde kutlanması gereken bir bayram olduğunu vurgulayan Köse, şunları kaydetti:
     Bugün, toplumumuzun ayrışmasına ve çatışmasına değil, kaynaşmasına ve dayanışmasına vesile olmuyor. Bu duygu ve düşüncelerle, ilkbaharın başlangıcı nevruzun, hayırlara vesile olmasını, birlik ve beraberliğimizi artırmasını ve bayram coşkusuyla kutlanmasını temenni ederim.
    
     Muhabir: Ali Güreli - İbrahim Erikan
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Nevruz kutlamalarında kardeşlik çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER