Nevruz Bayramı

Nevruz Bayramı -AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun ve Yalova Belediye Başkanı Koçal, Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı


YALOVA (A.A) - AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Baharın ve bereketin müjdecisi olan Nevruz, sevgi ve hoşgörü günüdür dedi.
     Coşkun, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, yeniden diriliş anlamlarını taşıyan Nevruzun dünyanın en eski barış ve kardeşlik mirası olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Baharın ve bereketin müjdecisi olan Nevruz, sevgi ve hoşgörü günüdür. Baharın gelişini, doğanın uyanışını müjdeleyen, umut dolu başlangıçların, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilmektedir. Nevruzda sadece doğa canlanmaz, ruhumuzdaki güzelliklerin yansıdığı iyi duygular da dirilir. Her baharın gelişi bir başlangıçtır, mutluluğa, kardeşliğe ve barışa açılan yeni bir sayfadır. Dili, dini, mezhep ve inancı, etnik kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun, aynı bütünün, aynı vatanın, aynı milletin mensuplarıyız; aynı gök kubbenin altında yaşıyor, akraba ilişkileri kuruyoruz. Farklılıklarımız, ortak kültür mirasımızı oluşturan zenginliğimizdir.
    
     -Belediye Başkanı Koçalın mesajı-
    
     Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal ise mesajında, tazelenişin sembolü olan Nevruz Bayramının, yüzlerce yıldır aynı ruh ve heyecanla kutlandığını ifade ederek, şöyle dedi:
     Bizler toprağı ana diye isimlendiren, topraktan yaratıldığımıza ve yeniden toprağa döneceğimize inanan bir kültürün ve inancın insanlarıyız. Bu bakımdan, toprağın yeniden dirilişi demek bizim kültürümüzde aslında bütün bir hayatın, insani değerlerin yeniden yeşermesi anlamına gelmektedir. Nevruz, bizlere kardeş olduğumuzu, bir olduğumuzu birlik olduğumuzu hatırlatmaktadır. Hepimizin aynı kökten, aynı ruhtan geldiğimizi vurgulamaktadır.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Zafer Akpınar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER