Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları

Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları -İHH VE ADAP üyeleri, Arakanda Müslümanlara yönelik şiddeti protesto etti -İHH, 2 bin kişilik iftar yemeği verdi


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP) ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Antalya Şubesi üyeleri, Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olaylarını yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.
     Kepez Arena Spor Salonu yanında grup adına basın açıklamasını okuyan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, Myanmarın batısındaki Arakan (Rakhine) eyaletindeki Rohingya Müslümanlarını hedef alan olaylarda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, şiddetin sadece Müslümanlara yöneldiğini söyledi.
     Asyanın mazlum coğrafyasında bir soykırımı ifşa etmek ve katliamlara hayır demek amacıyla toplandıklarını kaydeden Mehmet Yıldırım, Myanmardaki Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Arakan bölgesinin askeri cunta tarafından sistemli bir şekilde yıllardır yok edilmeye çalışıldığını dile getirdi.
     Yıldırım, şunları kaydetti:
     Türkiyede merkezi camilerde yarın sabah namazında dua edilecek. Burada şuna dikkati çekmek istiyoruz; Myanmarın yüzde 10u Müslümandır. Son günlerde bu durum Müslümanlara karşı yapılan katliamlarla birlikte tam bir soykırıma dönüşmüştür. Eli kanlı zalimlerin Arakandaki soykırımına seyirci kalamayız. İsrail devlet terörü uyguluyordu, ama Suriye ve Burmanın uyguladığı terör bugün İsraili geçmektedir. Bizim İsrail ile ilgili fikirlerimiz değişmemiştir, değişmeyecektir. Arakanda yaşayan insanların sayıları az olduğu için dünya gündemine alınmayacağını düşünüyorduk, ama öyle olmadı.
     Myanmardaki camilerin yarın cuma namazından sonra kapatılacağını iddia eden Yıldırım, bölgedeki İslami kalıntıların, camilerin, mezarlıkların tahrip edilmeye başlandığını belirtti.
     Myanmardan gelen İbrahim Mollaoğlu da Arakan Müslümanlarının Filistin, Gazze ve Suriyeden sonra çok kötü durumlara maruz kaldığını belirterek, birçok İslam ülkesine gittiğini ancak burada Müslümanların daha zor durumda olduğunu ve iki ülke arasına sıkışıp kaldığını ifade etti.
     Grup üyeleri, Müslüman uyuma kardeşine sahip çık, Zulme karşı direneceğiz, Kahrolsun Amerikan uşakları, Arakan ümmetin toprağıdır ve Zalimler bir gün hesap verecek sloganları attı.
     Öte yandan, Basın açıklamasının ardından Kepez Arena Spor Salonu yanındaki boş arazide İHH tarafından 2 bin kişilik iftar yemeği verildi. İftara, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER