MÜSİAD 78. Genel İdare Kurulu Toplantısı

MÜSİAD 78. Genel İdare Kurulu Toplantısı -Kalkınma Bakanı Yılmaz: -Alışılageldik zihni kalıplarla, klasik bir destek mekanizması gibi algılarsak, kalkınma ajanslarına yazık etmiş oluruz -Kalkınma ajanslarıyla iş yapma biçi


KONYA (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, alışılageldik zihni kalıplarla, klasik bir destek mekanizması gibi algılanırsa, kalkınma ajanslarına yazık edilmiş olacağını belirterek, Kalkınma ajanslarıyla iş yapma biçimlerimizi yeniden düşünmek, şekillendirmek durumundayız dedi.
     Konya Dedeman Otelde gerçekleştirilen, Bölgesel Kalkınmada Kalkınma Ajansları Özel Sektör İşbirliği konusunun ele alındığı Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) 78. Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısının açılış konuşmalarının ardından bir değerlendirme yapan Yılmaz, toplantının sonuçlarının çok önemli olduğunu söyledi.
     Sonuçlar çerçevesinde, atılması gereken adımları atacaklarını belirten Yılmaz, her bölgenin kendisine özgü hususları dile getirmesinin önemini vurguladı.
     Makroekonomik politikalar çok önemli ama bunları mikroya da indirebilirseniz bir farklılık oluşturuyorsunuz diyen Yılmaz, dünyada yenilikçiliğin de böyle oluştuğunu ifade etti.
     Sadece genel geçer politikalarla rekabet üstünlüğünün yakalanabilmesinin mümkün olmadığına dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:
     Burada dile getirilen bazı kavramlar var ama bazı kavramlar daha önemli bence. Proje kültürü diye bir kavram mesela... Kalkınma ajansları, bir taraftan da bir sosyal değişim, dönüşüm projesi. Biraz zihniyet değişimini de gerektiren, bununla birlikte başarılı olabilecek bir mekanizma. Alışılageldik zihni kalıplarla, klasik bir destek mekanizması gibi algılarsak, kalkınma ajanslarına yazık etmiş oluruz, gerçek anlamda elde edeceğimiz faydayı elde edemeyiz. Farklı bir şekilde yaklaşmak durumundayız. Kalkınma ajanslarıyla iş yapma biçimlerimizi yeniden düşünmek, şekillendirmek durumundayız diye düşünüyorum.
    
     -Daha sıkı bir işbirliği içinde olmalıyız-
    
     Toplantıda yatırım destek ofislerinden sıkça bahsedildiğini ve bundan da memnun olduğunu anlatan Yılmaz, bu konuda yeni mevzuat ve tanıtım çalışmalarının yapılması gerektiğini söyledi.
     Yılmaz, söz konusu ofislerin iyi tanıtılamadığını dile getirerek, konu üzerinde daha fazla çalışacaklarını ifade etti.
     Sürdürülebilirliğin önemini de vurgulayan Bakan Yılmaz, bundan sonraki süreçte kalkınma ajansları ile MÜSİAD üyelerinin daha sıkı bir çalışma içinde olmaları gerektiğini, bu işbirliğinin genel merkezler düzeyinde de artırılmasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.
    
     -Bir yol haritası ortaya konacak-
    
     MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da toplantı sayesinde üyeleri ile kalkınma ajansları temsilcilerinin birbirlerini daha iyi tanıma fırsatı bulduğunu söyledi.
     Bu buluşmanın, bir kerelik olmadığını belirten Olpak, toplantının sonuçlarının karşılıklı olarak değerlendirileceğini ve bir yol haritasının ortaya konacağını kaydetti.
     Olpak, kalkınma ajanslarının desteklerinden faydalanacaklarını ancak farklı konuların da konuşulduğunu vurgulayarak, Kalkınma kavramının içindeki ajanslar bize hangi şekilde destek olacaklarsa, bütüncül olarak bunu değerlendirmek istiyoruz. Kalkınma ajanslarını sadece finansman kaynağı olarak gördüğümüz bir yaklaşımla bir araya gelmedik dedi.
     MÜSİADın bundan sonraki genel idare kurulu toplantısının Kasım ayı içinde MÜSİAD Antalya Şubesinin ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini aktaran Olpak, o toplantıda ise KOSGEB desteklerinin konuşulacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Recep Demir
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber MÜSİAD 78. Genel İdare Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER