Muşta Virjinya tütününün denemesi yapıldı

Muşta Virjinya tütününün denemesi yapıldı


MUŞ (A.A) - Muş İli ve Civarı Tütün Kooperatifi Başkanı Şehmuz Solgun, kentte bu yıl 3 bin dekar alanda tütün ekimi yapıldığını söyledi.
     Muşun Sungu beldesinde ekimi yapılan tütün tarlasında incelemelerde bulunan Solgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muşta ilk kez Virjinya tütününün denemesini yaptıklarını belirtti.
     Tütün ekiminin Muş ekonomisine yıllık 15 milyon lira girdi sağladığını ifade eden Solgun, şöyle konuştu:
     Muşta 2008 yılında Kırgızistan ve Kazakistanda üretilen tütününün denemesini yapmıştık. Bu ürün üzerinden yapılan sözleşme devam ediyor. 2009 yılında da Makedonyanın tütününün denemesini yaptık. Bu yıl ise Amerika Birleşik Devletlerinden (ABD) getirdiğimiz Virjinya tütününün denemesini yaptık. Şu anda ekimini yaptığımız tarlalara baktığımızda iyi bir sonuç alacağımızı tahmin ediyorum.
     Muştaki çiftçilerin tek gelir kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Solgun, Tekel Sigara Fabrikasının kapatılmasının çiftçiler için büyük bir iş kaybı oluşturduğunu kaydetti.
     Solgun, Tekelin kapanmasının ardından Muş tütününü yabancı ülkelere pazarladık. Sadece geçtiğimiz sezon Muşun ekonomisine yaklaşık 10 milyon lira katkı sağladık dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muşta Virjinya tütününün denemesi yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER