Muğlada Mevlevilik ve Muğlalı Şahidi Paneli

Muğlada Mevlevilik ve Muğlalı Şahidi Paneli -Panele Mevlana Celaleddin Ruminin 22. kuşak torunu Esin Bayru Çelebi onur konuğu olarak katıldı


MUĞLA (A.A) - Muğlada Mevlevilik ve Muğlalı Şahidi paneli düzenlendi.
     Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen panele, Mevlana Celaleddin Ruminin 22. kuşak torunu Esin Bayru Çelebi, onur konuğu olarak katıldı.
     Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pervin Çapan, panel öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, paneli Hazreti Mevlananın ve öğretisinin Muğladaki evrimi üzerinde öğrenciler ve katılımcıları bilgilendirmek için düzenlediklerini söyledi.
     Muğlalı Şahidi hazretlerinin Muğlaya katkıları üzerinde yoğunlaştıklarını belirten Çapan, Muğlalı Şahidi, bir Mevlana müntesibidir. Kendisinin sema yapılabilecek bir camide bu işleri yürüttüğü ve Evliya Çelebinin ifadesine göre bin 500 kadar öğrencisinin olduğu söyleniyor. Muğlalı Şahidinin kültürümüze mal olmuş çok önemli eserleri var. Bunların hepsi üzerinden gençlerimizin bilgilenmesi gerekiyor dedi.
     Şehir kültürü yaratmanın yüce şahsiyetlerin manevi değerleri üzerinden üretilebileceğini, şehir kültürünün yaratılmasının çok uzun ve badireli bir süreç olduğuna işaret eden Çapan, Mevlana Celaleddin Rumi örnek alınması gereken şahsiyetlerin başında geliyor. Düzenlenen panellerle farkındalık çalışmalarına süreklilik kazandırmaya gayret ediyoruz diye konuştu.
     Panelde, Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Nur Artıran, Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nilgün Açıkönkaş ve Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Murat Erten Mevlevilik ve Muğlalı Şahidi konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada Mevlevilik ve Muğlalı Şahidi Paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER