Miraç Kandili

Miraç Kandili -AK Parti Adana Milletvekili Erdinç ve Gürkan, İl Başkanı Yağcı, Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan ve Sarıçam Belediye Başkanı Zenbilci mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ve Fatoş Gürkan, AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Erdinç, yazılı açıklamasında, kandilin dünya, memleketimiz, insanlık ve milletimiz için barış dolu yeni yükselişlere vesile olmasını diledi.
     Miraç gecesi çok büyük mucizeler olduğunu belirten Erdinç, şunları kaydetti:
     Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S.) belkide anlık bir zaman diliminde çok uzun mesafeler kat ederek, Müslümanlar için müjdelerle dönmüştür. Mübarek ve ayrıcalıklı günleri yaşadığımız şu üç aylarda yeniden karşımıza çıkan Miraç Kandili vesilesiyle kendimizi bir kez daha muhasebeye çekelim. Müslümanlara bildirilen müjdeleri ve yüklenen ödevleri gözden geçirip neleri yapabiliyor, neleri yapamıyorum ya da yapmıyorum diyerek kendimize bir çeki düzen verelim. Milletimizin geleceği olacak olan çocuklara ve gençlere sahip çıkıp onlara dini ve milli duyguları öğretmeliyiz. Onlara dini bilgilerini öğreterek, helal ve haramın ne olduğu noktasında bilgiler vermeliyiz. Ayrıca yine çocuklarımızı ve gençlerimizi zararlı alışkanlıklar ile zararı dokunacak arkadaşlıklardan uzak kalmalarını sağlamalıyız. Mübarek gün ve gecelerin anlamını, önemini onlara öğretmeliyiz. Onların kalbine sevgi, saygı ve dostluk gıdaları ile Miraç edelim.
     AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ise kandilin tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını diledi.
     Gürkan, şunları kaydetti:
     Mübarek gün ve gecelerimizin derin anlamlarını idrak etmek gerekmektedir. Miraçın manası, hikmeti ve evrensel mesajları üzerinde önemle durulmalıdır. Sevgi Dini olan İslamın evrensel ilkeleri olan barış, kardeşlik, hoşgörü iyilik yapma, kötülüklerden sakınma ve hakkın gözetilmesi ilkelerinin doğru bir şekilde idrak edilerek yaşanması insanoğlunun kurtuluşuna vesile olacaktır. Miraç Kandilinin ülkemize hayırlar getirmesini, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını diliyorum.
     AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı da Miraç, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S)in bizzat kendi şahsında yaşadığı ve tüm Müslümanlara örnek teşkil eden sınırsız bir İsra olayıdır. Yani yaratılışın ve insanın varoluşunun özüne yolculuktur ifadelerini kullandı.
     Bir kez daha Miraç gecesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Yağcı, şunları kaydetti:
     Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S.)in yaşadığı İsra mucizesinde biz Müslümanlar için çok güzel müjdelerde ortaya çıkmıştır. Günlük yaşantımızdan kaynaklı yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmak ve huzura kavuşmak için bu tür geceleri iyi değerlendirmeliyiz. Bu mübarek geceler, insanlığın ihtiyaç duyduğu sevgi, hoşgörü ve barış ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmelidir. İşte bu fırsatları iyi kullanıp yaşlılarımızın, hastalarımızın, eş, dost ve akrabalarımızın gönüllerine Miraç etmenin, hoş bir seda bırakabilmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Bu duygularla idrak edecek olduğumuz Miraç gecesinin bütün insanlar ve bütün Müslümanlar için barış, huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allahtan niyaz ediyorum.
     Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise, Miraç mucizesinin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed in (SAV) en büyük mucizelerinden biri olduğunu belirterek, Miraç Gecesi Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek bir gecelerimizden biridir ifadelerini kullandı.
     Çelikcan 16 Haziran Cumartesi gününü Pazara bağlayan gecede Miraç Kandilinin kutlanacağını bildirerek, şunları kaydetti:
     Miraç, Peygamberce beden ve ruhla yaşanmış ama bizlere de ruhen yaşanılabileceğini öğretmiş bir kutsal yolculuktur. Bu gecede rabbimizle yakınlığımızı artıracak ve bunu devamlı hale getirecek işler yapılmalı. İç dünyamıza dönüp kendimizi sorgulamamız, kulluk bilincine ulaşarak dua ve niyaz da bulunmamız gerekir.
     Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci de, İslam dininde önemli bir yere sahip olan Miraç Kandilinin ve her yıl Haziran ayının üçüncü haftası pazar günü kutlanan babalar gününün bu yıl aynı hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
     Zenbilci, Kuran-ı Kerimde İsra suresinde anlatılmakta olan İsra ve Miraç olayının İslam dininde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, tüm İslam aleminin kandilini kutladı.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Ali Güreli

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER