Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sakaryada:

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sakaryada: -Turizm, Türkiye için 2023 hedefini yakalamış bir sektördür, turizmde çok ülkeler yarışa giriyor, rekabet çok fazla ama Türkiye bunu başarmış bir ülke


SAKARYA (A.A) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, turizmin Türkiye için 2023 hedefinin yakalandığı sektör olduğunu belirterek, Turizmde çok ülkeler yarışa giriyor, rekabet çok fazla ama Türkiye bunu başarmış bir ülke dedi.
     Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsene taziye ziyareti için Sakaryaya gelen Yılmaz, Sakarya Kültür ve Turizm Konseyinin organizasyonu, Anadolu Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) işbirliğiyle düzenlenen Sakarya gezisine katıldı.
     Bölgedeki köşe ve turizm yazarları ile turizm acentelerinin rehberlerini Taraklı ilçesinde ziyaret eden Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin dört bir tarafının marka olduğunu söyledi.
     Başarılı olmak için çalışmak gerektiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     Böyle bir imkan, potansiyel var. Bazı yerleri isteseniz, çalışsanız da bir noktaya getiremezsiniz ama Türkiye çalışılırsa çok iyi bir noktaya getirilebilecek marka bir ülke. Bu marka ülkelerin de şehirleri, beldeleri var. Bu beldelerin en güzellerinden birisi Taraklı. Başta kaymakam beye, belediye başkanımıza, milletvekillerimize ve bizlere büyük görevler düşüyor.
    
     -Barışı sağlamak için herkesin turizmi teşvik etmesi gerekir-
    
     Bir gazetecinin Turizm konusunda Türkiye yeterli potansiyele sahip mi- sorusunu Yılmaz, şöyle yanıtladı:
     Çok iyi bir potansiyele sahip. İyi bir noktada mı- Evet, bu potansiyele kıyasla iyi bir noktada. Dünyada ya altıncı ya da yedinci sıradayız. Bizim amacımız neydi- 2023te ekonomisini ilk on ülke arasına getirmek. Ekonomide, ulaşımda, turizmde, savunma sanayisinde ilk on ülke... Bunu her kalemde geçersek işimiz kolaylaşmış olur. Turizm, Türkiye için 2023 hedefini yakalamış bir sektördür, turizmde çok ülkeler yarışa giriyor, rekabet çok fazla ama Türkiye bunu başarmış bir ülke. Turizmin önemi nedir- Turizm barışa, farklı kültürleri tanımaya yol açar. Farklı kültürlerin tehdit değil, zenginlik olduğunu gösterir. Barışı sağlamak için herkesin turizmi teşvik etmesi gerekir.
     Balyoz davası sonuçları açıklandı, neler söylemek istersiniz- sorusuna yanıt vermek istemeyen Yılmaz, yalnızca turizm ve Sakaryayı konuşacağını, başka konularla ilgili bir şey söylemeyeceğini söyledi.
     Gruptakilerle tarihi evleriyle ünlü ilçeyi gezen Yılmaz, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sakaryada: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER