Kafaca 16. Geleneksel Boğa Güreşi

Kafaca 16. Geleneksel Boğa Güreşi -Güreşlere, Muğla, Aydın ve İzmirden 110 boğa katıldı


MUĞLA (A.A) - Kafaca Belediyesi tarafından düzenlenen Kafaca 16. Geleneksel Boğa Güreşine 110 boğa katıldı.
     Muğlaya bağlı Kafaca beldesindeki boğa güreşleri arenasında düzenlenen güreşe, Muğla, Aydın ve İzmirden katılan 110 boğa, tozkoparan, deste, küçük ayak, büyük ayak, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş boğalık kategorilerinde kıyasıya güreşti. Zaman zaman sahiplerinin ellerinden kaçan boğalar, izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı.
     Kafaca Belediye Başkanı Murat Gökalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boğa güreşleriyle ünlü Ege Bölgesinde geleneksel olarak düzenledikleri boğa güreşinin 16ncısını gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.
     Gökalp, güreşlerden elde ettikleri geliri beldenin eksiklerini gidermek için kullandıklarını belirterek, Önceki yıllarda yaptığımız güreşlerden elde ettiğimiz gelirin bir bölümünü boğa güreşlerinin yapıldığı bu arenada kullandık. Gelirin bir kısmıyla ise beldenin eğitim, yol ve içme suyu gibi eksikliklerini gidermeye çalıştık dedi.
     Boğa güreşlerinin en çok Ege Bölgesinde ilgi gördüğüne işaret eden Gökalp, belediye olarak 16 yıldır düzenledikleri güreşleri her yıl daha geniş kapsamlı bir şekilde yaptıklarını söyledi. Gökalp, boğa güreşlerinin bölgede bir gelenek haline geldiğini ifade ederek, Biz bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bize bu konuda destek veren herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Hava sıcaklığının 30 derece olarak ölçüldüğü Muğlada, Kafaca Belediyesine ait itfaiye aracı sahayı sulayarak sıcaktan etkilenen boğaları serinletmeye çalıştı. Bazı vatandaşların ise güreşleri kamyon kasaları ve traktör römorklarından izlediği görüldü.
     Güreşlerde, saha çevresinde vatandaşların sahiplerinin elinden kaçan boğalardan zarar görmemeleri için güvenlik tedbiri alındı.
    
     Muhabir: Utku Uçrak / Güç Gönel
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kafaca 16. Geleneksel Boğa Güreşi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER