Milletvekili Çalık, meslek örgütleriyle

Milletvekili Çalık, meslek örgütleriyle bir araya geldi


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, tarım ve hayvancılıkla ilgili meslek örgütleri ve üretici birliklerinin temsilcileriyle bir araya geldi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün merkez şubesinde düzenlenen toplantının açılışında konuşan Çalık, Malatya için tarım ve hayvancılığın önemli olduğunu belirterek, bu konuda hükümetin ülke genelinde yaptığı yatırım ve hizmetlere değindi.
     Buna rağmen üreticilerin ve yetiştiricilerin bazı sorunlarının hala olduğunu anlatan Çalık, bunların çözümlenmesi için sorunları istişare edeceklerini ve gerekenin yapılacağını ifade etti.
     Tarım ve hayvancılıkta yapılanlar ve bundan sonraki hedefleri konuşacaklarını kaydeden Çalık, katılımcılara iştirakleri için teşekkür etti.
     Malatya tarımını, ildeki hayvancılığı bugünkü durumundan daha iyi noktaya nasıl getirebiliriz, bunu paylaşacağız diyen Çalık, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığındaki girişimleri sonucu Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğünün Malatyada da kesime başladığını hatırlatarak, artık Malatyada günde 50 hayvanın kesildiğini, bunun yetiştiriciler için önemli olduğunu söyledi.
     Çalık, samanın kilosunun 75 kuruştan satıldığına değinerek, bunun 25 kuruşunun artık devlet tarafından karşılanacağını ve yetiştiricilerin bu noktada da rahatlatılacağını ifade etti.
     Öznur Çalık, toplantıda, Malatyanın en önemli geçim kaynağı kayısı ve ona alternatif meyvelerin üretimini de konuşacaklarını sözlerini ekledi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi de tarım ve hayvancılıkta istişarenin önemli olduğunu belirterek, bu konuda gayret sarf ettiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Milletvekili Çalık, meslek örgütleriyle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER