MHP İl Başkanı Er: Niğde ekonomisini

MHP İl Başkanı Er: Niğde ekonomisini 2013te zor günler bekliyor


NİĞDE (A.A) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Niğde İl Başkanı Hakan Er, Niğdenin Orhanlı Beldesinde patateslerin sulanmaması halinde yaklaşık 100 bin ton patatesin tarlada kalacağını belirterek Niğde ekonomisini 2013te zor günler bekliyor dedi.
     Er, yaptığı yazılı açıklamada patateslerin tarlada kalması halinde Niğde ekonomisinin zararırın 40 milyon lirayı aşacağını ifade ederek Niğdenin bu yıkıntıyı kaldıramayacağını belirtti.
     21 gündür tarımsal sulama enerjilerinin kesik olmasından dolayı beldede ekonomik iflasın kapıya dayandığını öne süren Er, şunları kaydetti:
     Elektrik dağıtım şirketi MEDAŞa olan 5.7 milyon liralık borç nedeniyle Orhanlının tüm tarımsal elektriğinin kesik olmasından dolayı, üreticiler patates tarlalarına 21 gündür su veremiyor. Başkan Yardımcımız Alper Aslan ve Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Kerem Mutlu ile birlikte Orhanlıya giderek yerinde incelemelerde bulunduk. Türkiyenin toplam patates üretiminin yüzde 4nü karşılayan, Niğde patates üretiminin lokomotif kasabası olan Orhanlıda 100 bin ton patatesin tarlada susuzluktan yanması an meselesi.
     Orhanlıda yaşanan sorunun tarım sorunu olduğunu ve nedenin enerji sıkıntısından kaynaklandığına değinen Er, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldızın konuyla ilgilenmesi gerektiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber MHP İl Başkanı Er: Niğde ekonomisini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER