MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan: Türkiyede vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türkiye Cumhuriyetinin eşit vatandaşıdır


DENİZLİ (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Türkiyede vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin Türkiye Cumhuriyetinin eşit vatandaşı olduğunu söyledi.
     Ayhan, partisinin Denizli İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, hükümetin iç ve dış politikasını eleştirdi.
     Türkiyenin, ekonomik, sosyal ve siyasi açıdan önemli olaylarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Ayhan, çözüm sürecinin muhtevasında ne olduğunun vatandaşlara izah edilmesi gerektiğini söyledi.
     Ayhan, görüşmeler sürecinde ortaya çıkarılan durumun, gelecek açısından kaygı verici olduğunu savunarak, Türkiyede vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes, Türkiye Cumhuriyetinin eşit vatandaşıdır. Türk milliyetçiliği kavramı ile aleyhte konuşanlar şunu bilmelidirler ki, Türk milliyetçiliği kavramı Türk milletini kuran iradedir. Bu kavram bütün milleti kapsar. Türk milletinin bütün fertlerinin özgür ve hür şekilde Türkiyede yaşamalarını sağlar diye konuştu.
     Dış politikada da milletin geleceği açısından büyük sıkıntıların olduğunu belirten Ayhan, Suriyede sorunlar devan ediyor. Burada Araplar ve Türkmenlerin boşalttığı alanlara, PKKnın muadili PYD yerleştirildi. Bu Türkiye Cumhuriyeti açısından bir kayıptır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye politikasında yalnız bırakılmıştır ve bu politika doğru değildir ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER