Mevlevihane Vakıf Müzesi, ziyaretçilerini bekliyor

Mevlevihane Vakıf Müzesi, ziyaretçilerini bekliyor -Geçmişi yaklaşık 400 yıl önceye dayanan ve 6 yıl önce hizmete açılan Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesinde Mevlevilik kültürü yansıtılıyor -Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü Güven:


GAZİANTEP (A.A) - Geçmişi yaklaşık 400 yıl önceye dayanan ve 6 yıl önce hizmete açılan Gaziantep Mevlevihane Vakıf Müzesinde Mevlevilik kültürü yansıtılıyor.
     Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehre gelen yerli ve yabancı turistleri, Boyacı Mahallesindeki Mevlevihane Vakıf Müzesine beklediklerini belirtti.
     Son yıllarda kentte bir çok yeni müzenin hizmet vermeye başladığını hatırlatan Güven, 6 yıl önce onarılan Mevlevi Tekkesini, vakıf eserlerinin sergilendiği ve Mevlevilik kültürünün yansıtıldığı müze olarak hizmete sunduklarını ifade etti.
     Müzenin yaklaşık 400 yıl önce Mevlevihane olarak Sancak Beyi Mustafa Ağa tarafından yaptırıldığı anımsatan Güven, müzede Türk hat sanatı örnekleri, altın ve gümüş yaldızlı el yazması Kuran-ı Kerimler ve mihrap şamdanlarının da ziyaretçilerin istifadesine sunulduğunu dile getirdi.
     Konya, Kırşehir, Uşak, Muğla ve Gaziantepin yanı sıra Anadolunun farklı yörelerine özgü motiflerin yer aldığı kilim ve halıların da müzede sergilendiğini anlatan Güven, şunları kaydetti:
     Onarılan Mevlevi Tekkesi, 6 yıl önce vakıf eserlerinin sergilendiği ve Mevlevilik kültürünün yansıtıldığı müze olarak ziyarete açıldı. Gaziantepe uğrayan yerli ve yabancı turistleri Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesine bekliyoruz. Osmanlı döneminden günümüze ulaşan tespih, tarihi saatler ve kandillerin de sergilendiği müzemizde, Mevlevihanenin son şeyhi Mustafa Efendinin torunları tarafından bağışlanan emanetlerde sergileniyor. Müzede günümüz sanat eserlerinin yer aldığı çeşitli sergilerde düzenleniyor.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mevlevihane Vakıf Müzesi, ziyaretçilerini bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER