Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan:

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan: Yeni otogar 2013de tamamlanacak


MERSİN (A.A) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersinin 2013 yılı içerisinde yeni ve modern bir otobüs terminaline kavuşacağını belirtti.
     Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin Büyükşehir Belediyesinin 2013 yılında yapacağı en büyük yatırımlardan birisinin yeni otobüs terminali olacağını kaydetti.
     Şu an mevcut otobüs terminalinin, gelişen ve büyüyen Mersine küçük geldiğini belirten Macit Özcan, fiziki olarak yetersiz olan mevcut otobüs terminali yerine, Çavuşluda bulunan ve rehabilite ederek sosyal ve spor alanı haline getirilen eski çöp alanının hemen yanında yeni bir otobüs terminali inşa edeceklerini belirtti.
     Yeni otobüs terminalinin projesi ve yapılacak yerin fizibilite çalışmasının tamamlandığını kaydeden Özcan, söz konusu yerde inşa edilecek yeni otobüs terminalinin, kentin büyüklüğüne uygun ve modern bir şekilde dizayn edileceğini belirtti.
     Hizmet kapasitesi açısından mevcut otobüs terminalinin en az 2-3 katı büyüklüğünde düşünülen yeni otobüs terminalinde alış-veriş merkezleri ve sosyal birimlerin de mevcut olacağını kaydeden Özcan, yapılacak olan yeni otobüs terminalinin yerinin her açıdan uygun olduğunu belirtti.
     Macit Özcan, yeni otobüs terminalinin şehir merkezinin dışında olmasının birçok avantajı beraberinde getirdiğine dikkati çekerek, şunları ifade etti:
     Her şeyden önce şehirlerarası otobüsler şehir merkezine girmeden direk olarak otobana girecek ve kent merkezindeki araç trafiği önemli ölçüde rahatlayacak. Ayrıca yeni otobüs terminalinin kurulacağı yer Toroslar ilçesi sınırları içinde olacağı için, bu ilçemiz özellikle ticari anlamda büyük bir hareketliliğe kavuşacak. Yeni otobüs terminalinin yakınında özellikle otellerin ve birçok işletmenin açılmasıyla birlikte bu bölge ekonomik anlamda canlılık yaşayacak ve bu durum burada ikamet eden vatandaşlarımıza da direk olarak yansıyacaktır. Kısacası yeni otobüs terminali hem modern yapısı ve geniş kapasitesi ile bu alandaki boşluğu dolduracak, hem kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltacak, hem de inşa edileceği Toroslar ilçesine ticari anlamda büyük bir hareketlilik kazandıracaktır.
     Yeni otobüs terminalinin temelini 2013 yılının başlarında atmayı ve yıl sonuna kadarda hizmete sunmayı hedeflediklerini belirten Özcan, Yeni otobüs terminali sözümüzü inşallah yerine getireceğiz. Zaten yerimiz, bütçemiz ve projemiz de hazır. Her zaman olduğu gibi değerli Mersin halkından aldığımız güç ve güvenle bu projeyi de hayata geçirerek, önümüzdeki 1 yıl içinde Mersine bir mücevher daha katmayı planlıyoruz şeklinde ifadede bulundu.
    
     Muhabir: Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER