Mersinde tarihi eser operasyonu

Mersinde tarihi eser operasyonu -Bin 20 sikkeyle 150 metal figürün ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden 6sı tutuklandı


MERSİN (A.A) - Tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyonda bin 20 sikkeyle 150 metal figür ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden 6sı tutuklandı.
     İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Mut İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mut ilçesinde tarihi eser ticareti yapıldığı iddiasıyla operasyon başlattı.
     Daha önceden belirlenen adrese baskın düzenleyen jandarma ekipleri, M.Ş. (40), H.S. (39) ve R.Unun (33) Mersin kent merkezinden gelen Z.D. (36), A.C. (44), M.A.B. (45) ve Y.Aya (43) tarihi eser satmaya çalıştıkları belirlendi.
     Operasyonda Roma, Helenistik, Bizans ve Osmanlı dönemine ait olduğu belirlenen bin 20 sikke ve çeşitli ebatlarda 150 metal figür ele geçirildi.
     Sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan R.U. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer zanlılar ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
    
     Muhabir: Ahmet Güler / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mersinde tarihi eser operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER