Eğitime katılan kursiyerlere sertifika verildi

Eğitime katılan kursiyerlere sertifika verildi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede, Ekmekte Hijyen ve Standart Eğitimine katılanlara sertifika verildi.
     Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Esnaf Odaları Birliği ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen eğitimin sertifika töreni, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, Gümüşhane TSO Başkanı İsmail Akçay ve kursiyerlerin katılımıyla gerçekleştirildi.
     Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, Gümüşhane ekmeğinin Türkiye genelinde bir marka olduğunu belirterek, Ekmek, kültürün en önemli parçasıdır. Fırıncılarımızın yakaladıkları bu başarıyı sürekli artırmaları gerekmektedir dedi.
     Sağlık açısından ekmeğin son zamanlarda tartışılmaya başladığını ifade eden Mayda, Biz sağlıklı ekmek konusunda iddialı olacağız ve sağlıklı ekmek üreteceğiz. Tuzu olabildiğince asgari ölçüde kullanmalıyız. Hijyen çok önemli. Bunun diğer sektörlere de yaygınlaştırılmasını istiyoruz diye konuştu.
     Belediye Başkanı Canlı, Gümüşhane ekmeğinin imajının zedelenmemesi için hijyen noktasında daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Sadece il merkezinde günlük 20, 30 bin ekmek üretiliyor. Yapılacak en ufak hata, tüm sektörü etkiler. Bu tür eğitimler daha dikkatli olmayı öğretiyor dedi.
     Konuşmaların ardından, sertifika almaya hak kazanan 137 fırıncıya belgeleri verildi.
    
     Muhabir: Osman Yetim / Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Eğitime katılan kursiyerlere sertifika verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER